Hlavní obsah

Vzpomínkový večer na Mirka Jiřištu

Novinky, Karel Novotný

Spolek přátel Mirka Jiřišty pořádá v Tylově divadle Kutná Hora 1. Vzpomínkový večer na vynikajícího člověka a muzikanta Mirka Jiřištu s podtitulem Za rok se vrátím. Během vzpomínání se představí několik souborů různého hudebního zaměření a také řada známých interpretů.

Foto: Karel Novotný

Muzikant Miroslav Jiřišta

Článek

Tylovo divadlo v Kutné Hoře a Spolek přátel Mirka Jiřišty uvedou v úterý 5. února od 19.00 hodin hudební pořad Za rok se vrátím, kterým vzpomenou na významného regionálního muzikanta a skvělého člověka a kamaráda Miroslava Jiřištu, který zemřel 2. listopadu 2017.

Byl nezaměnitelnou osobností místní hudební scény. Jako kapelník tanečního orchestru i zpěvák bavil posluchače jak doma, tak i v zahraničí. Město Kutná Hora mu za jeho přínos pro kulturní život udělilo v roce 2016 titul Čestný občan.

Při 1. Vzpomínkovém večeru se představí soubory: orchestr Jaroslava Ježka, Schovanky, Věnovanka, skupiny Rio Trio, Je to jedno a 4G. Zazpívají mj. Josef Matura, Jaroslava Vágnerová, Zdena Mačinová, Oldřich Drahorád, Lukáš Černý a Karel Vlček.

Programem budou provázet Jaroslava Vágnerová a Aleš Čermák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám