Hlavní obsah

Vzpomínkový koncert nazvaný Ve jménu Ivety bude hostit pražská Lucerna

Novinky, Petr Mráček

Když se řekne jméno Iveta Bartošová, mnohým se vybaví krásná, křehká a právem nazývaná princezna české populární hudby. 6. října od 19 hodin ve velkém sále pražské Lucerny budete moci na Ivetu zavzpomínat v koncertu nazvaném Ve jménu Ivety.

Foto: archív autora

Iveta Bartošová

Článek

Zazpívat si můžete její největší hity a to vše s kolegy, se kterými Iveta spolupracovala, potkávala se na divadelních prknech v různých muzikálech, či jiných hudebních projektech.

Vystoupí Ivana Bartošová, Bára Basiková, Ilona Csáková, Magda Malá, Leona Machálková, Daniel Hůlka, Stanislav Hložek, Petra Zámečníková, Michal Penk a další. Večerem bude provázet oblíbený moderátor Vláďa Hron. Za doprovodu Band Fredyho Bittnera zazní hity Knoflíky lásky, Červenám, To je naše věc, Konto štěstí, Málo mě zná, Léto, Tři oříšky, Víš lásko, Tichá píseň, Hej, pane diskžokej, Útoč láskou, Ve jménu lásky, Pomněnka, Jsi můj pán, Z pekla štěstí a další.

Někteří aktéři říjnového koncertu na Ivetu zavzpomínali již nyní. Magda Malá uvedla: „Na Ivetku vzpomínám jako na velmi milého a obětavého člověka. Při společném účinkování v muzikálech jsme vedle sebe seděly v šatně a byly jsme si velmi blízké. Několikrát mi pomohla i v osobním životě. Ivetku jsem měla velmi ráda, proto jsem přijala pozvání vystoupit na vzpomínkovém koncertě věnovaný její památce.“

Na koncert ze Švýcarska přijede i Ivana Bartošová: „Pozvání na říjnový koncert v Lucerně, který bude poctou mé sestře, mne velmi potěšilo. Lucerna má výjimečný šarm a jsou s ní spojeny i první Ivetiny začátky v její milované Praze. A protože cítím upřímný, srdečný a lidský přístup ze strany pořadatele, moc ráda hudební produkci podpořím.“

Na Ivetu zavzpomínal i moderátor večera Vladimír Hron: „S Ivetou jsem pracovně strávil nějaký čas a každé toto setkání pro mě bylo příjemné a velmi profesionální. Vzpomínám, že když jsem byl jako mladý kluk na vojně, tak všichni kluci měli ve svých skříňkách vylepenou Ivetu Bartošovou, protože už tehdy byla velkou hvězdou.“

Iveta Bartošová se narodila, stejně jako její o patnáct minut starší sestra  Ivana 8. dubna 1966 v Čeladné. Jaká byla jako malá holka? Máma v jednom z rozhovorů pro časopis  Knoflíky, který vydával Ivetin Fan - klub v Prostějově, říká: „Milá, zvídavá,  snaživá a pilná. Měla oporu v Ivaně, která ji bránila před kluky.”

Nejprve tvořila duo s Petrem Sepéšim, který tragicky v roce 1985 umírá. Z této spolupráce vyšlo LP Knoflíky lásky, které se během několika dnů stalo platinové. V roce 1986 začíná jezdit s Kroky Františka Janečka, posléze se stává členkou skupiny Balet a od roku 1987 se stává členkou orchestru Ladislava Štaidla. V devadesátých letech minulého století začíná účinkovat v muzikálech např. Dracula, Monte Cristo, Johanka z Arcu, nebo Les Misérables-Bídníci... Poslední její doprovodnou skupinou byl Band Fredyho Bittnera.

Na svém kontě má 29 CD, LP desek. Získala třikrát zlatého slavíka a další ocenění, jako ceny Týtý, zlaté a platinové desky... Iveta se neodmyslitelně zapsala do dějin české populární hudby.

Letos uplynulo 5 let od smutné tragédie, kdy Iveta odešla do hudebního nebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám