Hlavní obsah

Významný český znalec gastronomie navštívil Olomouc a pochválil halušky v místní restauraci

Novinky, Šárka Štveráková

Ve středu 11. října navštívil Moravskou vysokou školu Olomouc (MVŠO) PhDr. Pavel Maurer, jeden z nejvýznamnějších českých gastronomů, marketingový expert a autor prestižního průvodce po restauracích Maurerův výběr Grand-restaurant.

Foto: Šárka Štveráková
Článek

Doktor Maurer zavítal na MVŠO v rámci cyklu přednášek odborníků z praxe, aby studenty a akademické pracovníky vzal na zajímavou, poučnou a inspirativní cestu mezinárodní gastronomií s ohledem na různé marketingové strategie a management v oblasti gastronomie. Mimo to zavítal i do restaurace Beata lunch & coffee, která v BEA campusu Olomouc sídlí také, a ve které se stravují i studenti MVŠO, aby zhodnotil jídla z poledního menu.

„Doktor Maurer se dnes předvedl nejen jako pravý odborník ve své oblasti působení, ale také jako nesmírně příjemný a vstřícný člověk. Nejen že skvěle odvedl inspirativní přednášku o marketingu pro studenty MVŠO, ale také ochotně zareagoval na náš spontánní nápad – ochutnávky jídel v restauraci Beata lunch & coffee. Za přítomnosti kamer provedl degustaci aktuálního poledního menu a poskytl tak cennou zpětnou vazbu,” uvedla Mgr. Jitka Lidaříková, prorektorka pro vnější vztahy MVŠO.

Hlavními tématy přednášky pro studenty byly marketing v gastronomii, vztah zaměstnavatelů v gastronomii ke svým podřízeným, jak hosté vnímají celkovou atmosféru v restauracích (od prvotní rezervace po chování sommelierů), gastronomické trendy, marketing v gastronomii, food festivaly a jeho osobní výčet věcí, které na restauracích miluje, nebo naopak nenávidí (proto název "Láska a nenávist v gastronomii"). Celou přednášku navíc obohacoval jeho sympatický a upřímný projev.

Po skončení přednášky se vydal do restaurace Beata lunch & coffee, kde byla pro něj připravena degustace jídel z poledního menu.

Výsledek z těchto ochutnávek byl velice pozitivní, což je o to cennější pochvalou, že jeho chuťové buňky jsou zvyklé především na vysokou gastronomii. Nejvíce mu chutnala slovenská klasika – halušky s anglickou slaninou a smetanou pod pokrývkou sypaného uzeného sýra. Chválil si i obyčejný smažený květák s brambory a čerstvou pažitkou nebo hovězí vývar. Co se týče finálního hodnocení, dospěl k názoru, že za cenu, za kterou jsou pokrmy nabízeny, je to výborné jídlo.

Během degustace také oceňoval přístup kuchařky, která si potrpí na čerstvé suroviny bez žádných přidaných látek, nebo lákavě vypadající domácí dorty. Jak následně uvedl dr. Maurer na sociálních sítích: „Chuť jak od maminky.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám