Hlavní obsah

Výuční list s maturitním vysvědčením za čtyři roky lákal na Dny otevřených dveří

Novinky, Jana Melicharová

Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška otevřela školu budoucím zájemcům z řad veřejnosti při Dnech otevřených dveří

Foto: Jana Melicharová

Vánoční stromeček z dílny SŠ - PVC z Dobrušky

Článek

Páteční odpoledne a sobotní dopoledne patřilo ve Střední škole – Podorlické vzdělávací centrum v Dobrušce Dnům otevřených dveří. A tak již v pátek od dvou hodin jste mohli potkat hloučky lidí spěchající Pulickou ulicí k této dobrušské střední škole, která hlavně nabízí v současné době tak potřebné strojírenské studijní a učební obory a obory informačních technologií zaměřené na robotiku a na grafiku.

Škola je přivítala vším, co budoucím studentům může nabídnout. A tak jste tu mohli vidět počítačovou učebnu, kde studenti programují v programech CAD a CAM, 3D tiskárnu, jazykovou PC učebnu, projektovou učebnu, jejíž součástí byly i materiály připomínající historii a úspěchy školy.

Dalším zastavením při prohlídce byly dílny odborného výcviku, kde návštěvníky upoutaly nejen naleštěné frézky a soustruhy, ale nejnovější frézka FVV-125PD s digitálním odměřováním a soustruh SPEX-1000P s digitálním odměřováním.

Z dílen pak většinou prohlídka zavedla budoucí studenty k CNC strojům, kde „čtvrťáci“ z oboru Mechanik seřizovač předváděli své znalosti v praxi a každý si tak mohl na památku odnést několikacentimetrový dřevěný vánoční stromeček. Kdo nechtěl stromeček, mohl mít vlastní fotografii ze školního fotoateliéru, kterou mu budoucí grafici z oboru Informační technologie ihned vytiskli na školní poloprofesionální tiskárně.

Zájemci o robotiku zase byli doslova vtaženi do učebny, kde studenti předváděli a dolaďovali modely robotických autíček, která za pár dní představí v „ostrém“ závodě v celostátní soutěži „Auto jede“, kterou tato škola ve spolupráci s městem Dobruškou pořádá.

Cesta každého návštěvníka Dnů otevřených dveří ve SŠ – PVC v Dobrušce pak většinou končila u školních grilů, odkud voněly pravé čertovské špekáčky pečící se na lávovém kameni, bramboráky, kebab a palačinka, která byla jakousi pomyslnou tečkou na dortu za velmi poklidnými, ale úspěšnými Dny otevřených dveří v jedné střední škole v Dobrušce, které v samém závěru shrnula zástupkyně ředitele Ing. Milena Vilímková.

„Moc jsme si tyto dva dny užili. Ač vše probíhalo v klidu, těší nás přesto velký zájem o naši školu, hlavně zase ale o technické obory. Hitem se staly maturitní obory Mechanik strojů a zařízení a Mechanik seřizovač. Tady jako jediní mezi středními školami v širokém okolí nabízíme získání výučního listu a maturitního vysvědčení během čtyř let. Stali jsme se totiž účastníky „projektu LH“, kde studenti ve třetím ročníku konají závěrečnou zkoušku a získají výuční list a pak normálně pokračují ve čtvrtém ročníku, kde se připravují na maturitu. Za své čtyřleté studium tak získají výuční list i maturitní vysvědčení. V současné době jsou první studenti již ve třetím ročníku a už teď se učí na závěrečné zkoušky,” uvedla Milena Vilímková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám