Hlavní obsah

Výstavu fotografií, koncert a dětský karneval nabídl Chillout club v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšné zakončení prvního měsíce provozu a ostrý start do dalšího má za sebou Chillout club – nové multifunkční zařízení v centru Dobrušky, nacházející se v prvním podlaží nad restaurací U jelena. Jen za poslední týden nabídli provozovatelé svým příznivcům výstavu, koncert a dětský karneval.

Foto: Lukáš Frýželka
Článek

I nadále tak drží svůj slib, že tu jsou pro všechny věkové kategorie, že připraví pestrý kulturní program, že jejich klub bude nekuřácký – zkrátka, že Chillout club nemá žánrové ani generační mantinely, ale má nápad.

Posledního března se v klubu uskutečnila vernisáž výstavy fotografií Tomáše Strnada z Mladých Buků s názvem Rezonance. Začínající fotograf zde vystavuje kolekci fotografií s hudební tematikou, v níž nechybí portrét Lenky Dusilové nebo Laca Décziho. Výstava poběží do konce dubna a je ji možné navštívit během provozu klubu.

První dubnový víkend patřil rovněž prvnímu živému koncertu, na kterém 5. dubna zahrály dvě dobrušské kapely – nejprve Všechna rizika a potom Čí je to vina? Jakub Zahradník, člen realizačního týmu Chillout clubu, hodnotí koncert i zájem o něj velice pozitivně. Podle něj se jednalo o super akci.

Neděle 7. dubna byla věnována úplně jiné věkové kategorii a úplně jinému programu. Chillout club otevřel ve 14 hodin své prostory především pro malé děti, ale také jejich rodiče - konal se zde totiž dětský karneval. A tak klubem, kde dva dny předtím „řádily“ dvě kapely, pobíhali caparti v maskách a účast opět předčila očekávání provozovatelů. Pro děti, které začaly bolet nohy od tanečků, bylo připraveno promítání pohádek v klidnějším koutě. Jakub Zahradník k akci poznamenal: „Atmosféra byla vynikající. Na karneval přišly děti a jejich rodičové z Dobrušky, Opočna, Nového Města nad Metují i Deštného, což nás ohromně překvapilo.“

I na další dubnové víkendy jsou připraveny zajímavé akce, které si rozhodně zaslouží pozornost nebo spíše osobní účast. Třináctého dubna se uskuteční akce Jazz after jazz. Klub tím naváže na podvečerní koncert v dobrušském společenském centru a nabídne příznivcům tohoto žánru a dobré hudby koncert kostelecké kapely DOO–JAZZ.

O týden později (20. dubna) je na programu snowboardová video projekce z právě končící zimní sezóny nazvaná Swith stance. Snowboarďáci, jimž už nestačí sjíždět běžné sjezdovky, nafilmovali své umění a adrenalinové sjezdy, aby se mohli podělit s ostatními.

Velmi očekávanou akcí bude určitě také Beatbox Cagi (26. 4.) za účasti nejlepšího beatboxera v Česku.

Program je tedy nabitý, a tak poslední otázka – Kdy Chillout club zahájí denní provoz?  - visela dlouho ve vzduchu. „Chtěli bychom, protože jsme si už asi na sebe sami ušili bič. I na karnevale se někteří lidi totiž zajímali, kdy bude otevřeno každý den. Neslibuju, že to bude hned prvního května, ale v průběhu měsíce bychom už opravdu rádi otevřeli denně,“ zněla odpověď Jakuba Zahradníka.

A to je pro všechny, kteří si s ním a jeho partnery chtějí v duchu motta klubu dát CHILL a nebýt tím pádem OUT, ta nejlepší zpráva.       

Reklama

Výběr článků

Načítám