Hlavní obsah

Výstavu Barevná vášeň malířky Pavlíny Gradianové hostí Desná

Novinky, Lenka Žáčková

Výstava Barevná vášeň něžné surrealistky Pavlíny Gardianové byla zahájena 10. ledna vernisáží v městečku Desná v secesní Riedlově vile. Zájemci nyní mají možnost vychutnat si plnými doušky tahy štětce známé malířky z Podkrkonoší.

Foto: Archiv Pavlíny Gardianové

Pavlína Gardianová a Jaroslav Zvěřina - zahájení vernisáže

Článek

Obrazy byly opět pečlivě vybrány jejich autorkou tak, aby od prvního pohledu bylo možné obdivovat touhu, lásku, milování, něžnost i vášeň, která má všechny barvy světa a nikdy jen černou a bílou. Každý je srozumitelnou ódou na ženu.

Pavlína Gardianová při vernisáži řekla: „Bez vášně nelze žít, tvořit, malovat, ani milovat. Vše bychom měli dělat v životě s Láskou a vášní, neboť bez vášně a zapálení jakákoliv práce nebo činnost vlastně  ztrácí smysl.“

Při vernisáži neskrývala nadšení z hojné účasti, které bylo opětováno stejnou mincí za nadšení z obrazů evidentně pozitivně působících na všechny přítomné. Co je však hodno ocenění, je to, že i přes nepřízeň počasí, přímo kalamitní stav, se dostavil hojný počet skutečných příznivců umění. Všichni Pavlíně Gardianové blahopřáli k talentu, kterým byla obdařena. Křehká malířka také přiznala, že malebné město sklářů považuje za nabité pozitivní energií a je velice ráda, že vystavuje právě tam.

Vzácným hostem byl docent Jaroslav Zvěřina, který vernisáž zahájil velice milými slovy, která byla oceněním autorčiny tvorby i jí samotné.

„Pavlína je mezi českými malířkami zajímavou a svébytnou osobností. Tato půvabná žena se ve svém díle snaží stále znovu zdůrazňovat ženskost a ženskou krásu jako zdroj vášně, vznešenosti a krásy. Její obrazy jsou prodchnuty zvláštním poetismem, který nás zaujme svou hloubkou i něhou. Mně je pak velice sympatická lidskostí, s jakou přistupuje ke svým obrazům. Dokonale se vyvaruje extravagantních a šokujících motivů, pózy jí nejsou vlastní.“

Projev plný vášně se nedal upřít ani klavírnímu vystoupení švýcarského virtuosa Daniela Philippa Stotze. Jeho vlastní tvorba bez pochyb přispěla k velice příjemné atmosféře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám