Hlavní obsah

Výstaviště Černá louka v Ostravě prezentuje výstavu Středoškolák, vysokoškolák

Novinky, Josef Zajíc

Ve dnech 30. listopadu a 1. prosince probíhá na Výstavišti Černá louka v Ostravě 26. ročník výstavy Středoškolák, vysokoškolák. Výstava je určená absolventům základních a středních škol, především žákům devátých tříd, kteří stojí před rozhodnutím o svém budoucím profesním uplatnění.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 30.11.2018 Výstava Středoškolák, vysokoškolák. Floristické tvorby žáků..

Článek

Na výstavě se představuje pestrá nabídka středních škol z Moravskoslezského kraje a širokého okolí. Dále také vysoké školy z ostatních koutů republiky.

Žáci, studenti i jejich rodiče zde získají komplexní přehled a aktuální informace o možnostech studia přímo od zástupců škol. Od odborníků se dozvědí o novinkách a trendech na trhu práce.

V rámci doprovodného programu se v pátek 30. listopadu představila Střední zahradnická škola Ostrava s ukázkami floristické tvorby žáků. Na podiu své umění předvedly studentky a studenti Bezpečnostně právní akademie Ostrava s ukázkami osobní a profesní obrany. 

Módní přehlídkou se ve 13.00 hodin představila Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb, Frýdek-Místek, p. o. „Módní přehlídku, kterou jste právě viděli, si připravily studentky oboru módní oděvnictví a návrhářství. Oděvy si samy navrhly, rozkreslily, ušily a také předvedly,” informovala Simona Krabcová, učitelka školy.

Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje uspořádala soutěž, která byla zahájena v pátek v 9.00 hodin s názvem Talent pro firmy "T - Profi". Soutěž je určená pro žáky a studenty základních a středních škol, kteří si prověřují svoji manuální zručnost a technické myšlení. 

Na výstavě se prezentovalo 83 středních a vysokých škol. Z vysokých škol se představila VŠB - TU Ostrava, Slezská univerzita v Opavě, Ostravská univerzita a také Univerzita obrany z Brna. Školu zde zastupoval Jakub Szabo a také Lucie Gurecká.

„Pro mě zájem o vojenskou techniku začal, když jsem byla malá a s taťkou jsme jezdili opravovat vojenskou techniku do Klubu vojenské historie. Zjistila jsem, že na Univerzitě obrany v Brně je obor speciální vozidla. Chtěla jsem, aby můj koníček se mi stal prací, a tak jsem v armádě. Na střední školu jsem chodila na gymnázium. Až vystuduji, teď jsem v pátém ročníku v hodnosti rotmistra, budu velitel čety v hodnosti poručíka. Budu řídit opravy techniky, kterou máme zavedenou v armádě,” informovala o své profesionální kariéře Lucie Gurecká.

Souběžně probíhá výstava PRO JOB. Cílem výstavy je nabídnout co nejširšímu spektru lidí možnost práce, brigád, rekvalifikací, školení a jiných vzdělávacích nebo pracovních pobytů.

V prvním patře Výstaviště na Černé louce probíhají od pátku do soboty Vánoční esoterické trhy.

Nabídka je široká, například: Léčivé kameny, přírodní kosmetika, ručně vyráběné svíčky, knížky pro děti, vonné a léčivé oleje, ručně malované šátky, originální šperky, kyvadla, feng-shui předměty, vonné tyčinky, numerologický a astrologický výklad jako dárek pro své nejbližší, obrazy a mandaly, med, medová kosmetika, alternativní medicína, farmářské výrobky a další.  

V sobotu 1. prosince se Výstava Středoškolák, vysokoškolák otevírá v 9.00 hodin a končí ve 14.00 hodin

Vánoční esoterické trhy začnou 1. prosince v 9.00 hodin a končí v 18.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám