Hlavní obsah

Výstaviště Černá louka v Ostravě hostílo přes dvě stovky nádherných koček

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 200 koček hostilo Výstaviště Černá louka v Ostravě. Základní organizace 1. Slezská kočičí zde o víkendu pořádala spolu s Českým svazem chovatelů a Sdružením chovatelů koček XLIII. a XLIV. Mezinárodní výstavu koček všech plemen.

Foto: Josef Zajíc

Výstava koček všech plemen. Ostrava, Černá louka 15.-16.8.2015.Cenami ověnčený kocour z Polska.

Článek

Ve druhém patře pavilonu A na Výstavišti Černá louka bylo k vidění asi 200 chlupatých krásek a krasavců, tedy koček, kocourů a koťátek všech plemen od zdatných chovatelek a chovatelů z devíti zemí Evropy počínaje Itálií přes Rakousko, Německo, Rumunsko, Litvu, Rusko, Polsko a  Českou republiku.

Návštěvník mohl zhlédnout kočky a kocoury zařazené do 22 exteriérových znaků a podle zbarvení srsti. Byly zde kočky modré, čokoládové, lilové, červené, krémové, želvovinové, modře želvovinové a čokoládově želvovinové.

Rozlišují se také podle exteriérových znaků: bílé skrvny "Van", bílé skrvny "Harlekýn", bílé skvrny "Bikolor", bílé skvrny "Mitted" a další.

To všechno a další body hodnotila mezinárodní porota složená z hodnotitelů z Itálie, Francie, Chorvatska a České republiky.

"Je to soutěžní výstava, ve které porota hodnotí zvíře dle jeho znaků a dalších kriterií. Vyhodnocení a úspěšní kocouři a kočky získávají na větší ceně a jejich koťata jsou pak lépe prodejná a s každým dobrým umístěním na dalších soutěžích se cena potomků samozřejmě zvyšuje," řekl mimo, jiné jednatel základní organizace 1. Slezské kočičí Milan Noha.

Na ploše pavilonu A Výstaviště na Černé louce bylo patrné, jak se chovatelé umí o své vzácné, pestrobarevné a pyšné svěřence postarat.

Reklama

Výběr článků

Načítám