Hlavní obsah

Výstava unikátních fotografií Marka Musila je k vidění v OC Forum Nová Karolina v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 4. do 31. července vystavuje unikátní fotografie, které dokumentují atmosféru festivalu Burning Man v Americe fotograf Marek Musil. V pátek 20. července ve 12 hodin v obchodním a zábavním centru Nová Karolina fotografie komentoval s produkční projektu Denisou Sládkovou.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 20.7.2018 Výstava fotografa Marka Musila v Ostravě. Marek Musil a Denisa Sládková.

Článek

První autorská kolekce fotografií předního reklamního fotografa Marka Musila zachycuje legendární americký festival Burning Man, který se koná na dně vyschlého jezera v Nevadské poušti. Festival se pyšní třicetiletou tradicí. Účastní se ho světové celebrity a je populární na celém světě. 

V pátek 20. července ve 12.00 hodin byla ve druhém patře OC Forum Nová Karolina v Ostravě zahájena beseda s autorem  Markem Musilem nejen o fotografiích, které jsou prezentované na výstavě, ale také o festivalu Burning Man v Americe.

Autor fotografií Marek Musil a produkční projektu Denisa Sládková přítomným divákům barvitě líčili třicetiletou historii festivalu na dně vyschlého jezera v Nevadské poušti v Americe. Při výkladu komentovali, jak v daném okamžiku fotografie vznikaly. Oba prezentovali knihu, která na základě účasti na tomto a podobných festivalech vznikla.

„Projekt jsem začal fotit a knihu tvořit v roce 2016 v Americe na festivalu Burning Man. Druhý největší podobný festival, který je vlastně odnož toho amerického festivalu, se jmenuje AfrikaBurn a je v Africe a třetí největší je v Izraeli MidBurn. No a já jsem dal dohromady fotografie ze všech tří těchto festivalů. Tak z toho vznikl triptych. Takže kniha s názvem Dust and Light: The Burning Man Collection by Marek Musil je o těch třech festivalech,” uvedl Marek Musil.

Expozice bude v OC Forum Nová Karolina v Ostravě volně dostupná ve druhém patře ostravského centra až do 31. července, poté zamíří do Hradce Králové, Olomouce, Českých Budějovic, Zlína a Prahy.

Marek Musil se narodil v Kroměříži v roce 1974. Koncem devadesátých let odcestoval do Izraele, kde se začal zdokonalovat ve fotografii. Je ambasadorem značky Nikon a členem Asociace profesionálních fotografů APF. V současné době žije a pracuje v Praze.

Další informace o autorovi a jeho práci na: www.marekmusil.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám