Hlavní obsah

Výstava ručních prací seniorů z pěti měst se letos stěhuje do Bohumína

Novinky, Lucie Balcarová

Co všechno může vzniknout, když se spojí zkušenost s šikovností a nápaditostí, ukáže výstava ručních prací seniorů 5 měst. Putovní přehlídku praktických i uměleckých výrobků letos od 11. do 19. června hostí Bohumín. Její součástí bude i hlasování veřejnosti o nejpovedenější exponát.

Foto: město Bohumín
Článek

Expozice, kterou loni uspořádal Havířov, se letos přesouvá do Bohumína, konkrétně do nově otevřeného centra sociálních služeb v Masarykově ulici. Kromě dříve narozených z Havířova a Bohumína se na ní podílejí ještě senioři z Českého Těšína, Karviné a Orlové.

„Zájem představit své výrobky projevili i Dolnolutynští, a tak jsme je přizvali jako hosty. Možnost prezentovat se na výstavě samozřejmě neplatí jen pro členy bohumínského klubu seniorů, ale pro všechny Bohumíňáky v postproduktivním věku. Pokud má někdo chuť se pochlubit vlastnoruční prací, může své výrobky označené jménem a věkem přinést 10. června dopoledne do centra sociálních služeb, kde se právě budou instalovat exponáty,“ řekl vedoucí sociálního odboru bohumínské radnice Daniel Ucháč.

K vidění budou výšivky, háčkované či pletené výrobky, nejrůznější keramika, dřevěné, pletené čí šité hračky, výrobky pletené z papíru, malování na skle, mandaly, patchworkové přehozy či práce z drátu. Expozice bude přístupná od 11. června do 19. června. Veřejnost ji může zhlédnout vždy v pracovní dny od 9 do 16 hodin. V úterý 11. června bude přístupná až od 13 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Veřejnost se může zapojit do hlasování o nejzajímavější výrobek. Podle organizátorů to ale vůbec nebude mít jednoduché. „Každý ročník výstavy ukazuje, proč se o českých ručičkách říká, že jsou zlaté. Jsme rádi, že mezi oceněnými bývají i senioři z Bohumína, loni uspěla naše členka s přáníčky a taštičkami z papírové krajky a věříme, že i letos nějaké ocenění získáme,“ upřesnila předsedkyně bohumínského senior klubu Hana Práglová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám