Hlavní obsah

Výstava Pro kočku s kresbami a originály Pavla Kantorka

Novinky, Barbora Horešovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum InGarden připravilo prodejní výstavu kreseb Pavla Kantorka s názvem Pro kočku.

Foto: archiv

Kočka čumí (kresba Pavla Kantorka)

Článek

K této výstavě namaloval pan Kantorek i pár originálů, které můžete shlédnout, zakoupit v centru InGarden, nebo na stránkách www.ingarden.cz v záložce e-galerie.

Výstava je otevřena až do 1. července, v pracovní dny od 9 do 17 hodin, o sobotách 11. a 18. června také ve stejný čas. Výstava se nese v duchu vtipů ze zvířecí říše a zastřešuje ji nejoblíbenější motiv Pavla Kantorka – zrzavá kočka. Do příprav se samozřejmě zapojil i autor, který vytvořil pár verzí typických nálad kočky, jež se objevují i na připravených propagačních předmětech výstavy.

O kočkách Pavel Kantorek říká: „Kolik podob a tváří má kočka, není na jednu výstavu. Doma mám dvě kočky a je velmi těžké přiřadit k jejich výrazům lidské označení. Kočky jsou osobnosti a jako osobnosti se tváří a jednají. Jsem rád, že s organizátory máme společné souznění myšlenek a výstava získává jasnou podobu. Vím, že dělají vše proto, aby se vám, návštěvníkům, výstava líbila.“

Vystaveno je 65 vtipů, z toho část nových a část v České republice dosud neprezentovaných. Všechny bude možné zakoupit a těšit se z humoru Pavla Kantorka i v klidu svého domova. K výstavě vzniklo i video Jak se maluje kočka, zhlédnout je můžete na stránkách InGarden.

Humoristická výstava je tradiční událostí, kterou spolek InGarden pro své návštěvníky ve školicím centru na adrese Nad Primaskou 292/45, Praha 10 připravuje.

Jak tvrdí sám Kantorek: „Český humor je otevřený a dá se říct neomezený. Češi mají vynikající smysl pro humor, milují i černý humor, který na Západě není tolik populární.“ Spolek autora zastupuje již od roku 2010 a propaguje jeho tvorbu pomocí výstav a prodejem tisků či originálních kreseb a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou. 

Reklama

Výběr článků

Načítám