Hlavní obsah

Výstava Pimprlárium se přestěhovala do školy v Ostravě-Porubě

Novinky, Josef Zajíc

Výstava Pimprlárium, kterou mohli zájemci navštívit v Ostravském muzeu je od 4. března přestěhovaná na Základní školu Aleše Hrdličky v Ostravě-Porubě. Výstava bude slavnostně zahájena ve 12 hodin za přítomnosti ředitelky divadla Jarmily Hájkové.

Foto: Josef Zajíc

Výstava Pimprlárium nyní na ZŠ Aleše Hrdličky v Ostravě - Porubě.4.3.2014: Vítejte u nás.

Článek

Výstava Pimprlárium byla v Ostravském muzeu instalována v rámci oslav šedesátého výročí narozenin Divadla loutek Ostrava. Nyní se výstava přestěhovala na Základní školu Aleše Hrdličky v Ostravě-Porubě, kde bude několika stovkám žáků a pedagogů dělat společnost po celé dva měsíce.

„Jsme rádi, že loutky, kulisy a další exponáty nemusíme po prezentaci v muzeu hned vracet zpět do depozitáře, ale že mohou udělat radost dalším dětem, které třeba nestačily výstavu navštívit a také jim zpestřit vyučování,” řekla Jarmila Hájková, ředitelka DLO.

„Díky vstřícnosti vedení Základní školy Aleše Hrdličky v Ostravě-Porubě jsme výstavu v jejích prostorách instalovali v celém rozsahu a chceme zachovat i její interaktivní charakter, aby se děti do divadelního dění mohly přímo zapojit, loutky si osahat, rozpohybovat a zahrát si s nimi,” dodala ředitelka DLO.

Pro jednotlivé školní třídy a děti ze školní družiny budou připraveny komentované prohlídky a žáci budou výstavu navštěvovat v rámci pracovních dílen, kde si budou moci pod vedením lektorů vyrobit svoji vlastní loutku.

Děti, učitelé a jejich rodiče se seznámí s bohatou historií loutkářského umění v Ostravě a prohlédnou si jednotlivé typy "dřevěných" herců, které znají z návštěv DLO. Jde o několik desítek působivých exponátů, mezi nimiž nechybí marionety, javanky, maňásci a rozmanité masky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám