Hlavní obsah

Výstava Pavla Kantorka v Malešickém parku představí i 40 nových velkoformátových tisků

Novinky, Barbora Horešovská

Spolek InGarden za finanční podpory Prahy 10, v rámci Zásobníku projektů – město na míru, pořádá navazující druhý ročník výstavy humoru Pavla Kantorka. Výstava bude umístěna nad Vodním světem v Malešickém parku.

Foto: Barbora Horešovská

Jeden z kreslených vtipů Pavla Kantorka

Článek

Výstava navazuje na výstavu, která proběhla v minulém roce na dětském hřišti Nad Primaskou a ke zhlédnutí bude od 10. srpna do 30. září. V případě příjemného počasí bude výstava prodloužena do 15. října.

Loňským tématem byly vtipy ze zvířecí říše. Část těchto vtipů bude k vidění i v Malešickém parku, ale výstava nabídne také 40 nových velkoformátových tisků, které mapují celoživotní kreslířskou tvorbu Pavla Kantorka.

Návštěvníci si zde mohou prohlédnout jak starší černobílé kresby tuší, tak barevné vtipy, které již jsou upravované v grafickém programu Corel Draw, na jehož vývoji se Pavel Kantorek dlouhodobě podílí. Součástí výstavy bude také panel s informacemi o životě a díle profesora Kantorka a s kontaktními údaji spolku InGarden, kde se případní zájemci mohou dovědět o autorovi víc podrobností. 

Reklama

Výběr článků

Načítám