Hlavní obsah

Výstava Ostrava ve výtvarném umění je k vidění v galerii Chagall

Novinky, Josef Zajíc

Rozsáhlá výstava Ostrava ve výtvarném umění je k vidění v galerii Výtvarného centra Chagall v Ostravě. Centrum sídlí v Repinově ulici 16. Výstava zabírá v 98 dílech široké spektrum maleb, kreseb, grafik a soch. Potrvá do 31. prosince.

Foto: Josef Zajíc

Výtvarné centrum Chagall Ostrava 2.12.2015. Výstava Ostrava ve výtvarném umění. Amalie Rašková, Ostrava u Luciny, Švějda Ostrava, A.Švehla , Lanovka

Článek

Výtvarné centrum Chagall Ostrava si 3. září připomnělo dvacet pět let svého působení v Ostravě výstavou Dvacet pět autorů dvaceti pěti let Chagallu. Svoji činnost zahájilo 9. září 1990.

„Na samotném počátku málokdo tušil, jaká bude další budoucnost výtvarného centra. Vznikla instituce, která ve jménu významného světového malíře Marka Chagalla si vytvořila vysoké cíle. V současnosti patří k nejstarším soukromým galeriím v Ostravě a svými mnohostrannými aktivitami, šíří působnosti a kvalitou projektů dávno přesáhla význam regionu,” sdělil ředitel a majitel Výtvarného centra Chagall Ostrava PhDr. Petr Pavliňák.

„Mimořádnou pozornost věnujeme mladým výtvarníkům a tvůrcům netradičních výtvarných postupů. Další prostor je věnovaný fotografické tvorbě - představuje více než stovku nejvýraznějších osobností 20. století,” dodal Petr Pavliňák.

V současné době v autorské výstavní síni dominuje výstava Ostrava ve výtvarném umění. Ve třech sálech mohou diváci zhlédnout sochy, obrazy, kresby a grafická díla, která zachycují očima umělců přítomnost Ostravy v době jejich tvorby. Současný divák si tím pádem je schopen uvědomit změny ve vývoji Ostravy a ostravského regionu. Výstava je prodejní.

Další takovou možnost budou mít zájemci 12. prosince od 15.00 hodin, kdy Výtvarné centrum Chagall pořádá Vánoční aukci uměleckých děl.

Výtvarné centrum Chagall v Ostravě je připraveno na další rok. Jak v Ostravě, tak v Galerii Výtvarného centra Chagall v Brušperku chystají zajímavé akce a výstavy.

Hned na počátku roku to bude výstava bubeníka, zpěváka, textaře, herce, komika, moderátora, politika, scénáristu, dramatika, malíře, spisovatele a muže mnoha aktivit Františka Ringo Čecha, který 7. ledna v 17.00 hodin představí své obrazy a grafiky. V Brušperku bude otevřena 14. ledna v 17.00 hodin výstava obrazů Marušky Chlebovské.

V březnu galerie v Ostravě přivítá Adolfa Borna s výstavou Habsburkové a ti druzí. Autor 3. března v 17.00 hodin představí více než šedesát příběhů v grafických listech, akvarelech a pastelech. V Brušperku představí Ivona Ondrušková výstav Obrazy - vernisáž se uskuteční 10. března v 17.00 hodin.

První pololetí roku uzavře další atraktivní výstava knižních ilustrací respektovaného umělce, malíře a grafika Kamila Lhotáka. Vernisáž proběhne ve čtvrtek 5. května od 17.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám