Hlavní obsah

Výstava (nejen) Hejno bílých vran nutí k zamyšlení

Novinky, Barbora Horešovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Školicí centrum InGarden a Nadace T-SOFT ETERNITY zvou na prodejní výstavu fotografií. Jejím základem je výběr z fotografií obsažených v knize Hejno bílých vran, doplněných o další reprezentativní soubory fotografií obou autorů.

Foto: Jana Vaněčková

Soubor Pohledy

Článek

Nadace T-SOFT ETERNITY vydala v roce 2013 společně se společností yourchance a nakladatelstvím Maxdorf knihu Hejno bílých vran aneb Když opustíte děcák… Autory knihy jsou novináři Josef Hympl a Pavel Cechl.   

Knížka Hejno bílých vran přináší poznání, že mladí lidé, kteří opustí „děcák“, jsou stejní jako jejich vrstevníci, snad více poznamenaní svojí minulostí, ale jsou to lidé schopní, ambiciózní, podnikaví. Vidíme kolem sebe spoustu mladých lidí, kteří si život mimo vlastní rodinu nevybrali, ale museli toto odloučení zvládnout.

Druhý takový zlom v jejich životě přichází právě v okamžiku, kdy se o sebe „od zítřka“ už musí postarat sami. Dveře domova se jednou pro vždycky zavřou a už je to jenom na nich. A právě o těch, kterým se povedlo odejít z dětského domova a vykročit k samostatnosti a úspěchu, jsou tyto příběhy.

Fotografové Jana Vaněčková a Mirek Firman rozdělili výstavu do samostatných tematických okruhů: Kytky, Houby, Mikulovská okna, Pohledy, Praha neznámá, Svět kolem nás, Tváře.

Jana Vaněčková přibližuje svůj pohled na svět přes objektiv:

„Mám ráda, když je ve fotografii zachycen příběh, ať už se jedná o portrét nebo krajinu, a když si v tom jednom obrázku může fantazie diváka číst jako v knize...“

Výstava je prodejní. K dispozici budou jak knížky, tak zvětšeniny fotografií. Koupí knihy či fotografie přispějete na další projekty Nadace T-SOFT ETERNITY.           

Adresa výstavy: Školicí centrum InGarden, Nad Primaskou 292/45, Praha 10. Otevřeno každý pracovní den 9 - 17 hodin, vstupné je dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám