Hlavní obsah

Výstava nazvaná Z krabice připomene dílo Pavla Kantorka

Novinky, Barbora Horešovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protože ani úmrtí umělce by nemělo jeho dílo odsunout v zapomnění, připravil spolek InGarden ve spolupráci s rodinou Pavla Kantorka výstavu jeho založených originálů a skic. Ve středu 22. listopadu od 19.00 hodin ve školicím centru InGarden v Praze ji budou uvádět bratr Jan a sestřenice Pavla Kantorka Miriam.

Foto: Barbora Horešovská

Jedna z kreseb Pavla Kantorka.

Článek

Na pomezí Čech a Moravy stojí malebná chaloupka, kde se narodil děda Jana, Pavla a Aleny Kantorkových. Rodina Kantorků zde shromažďovala všechny kresby svých dětí.

Letos v září měli organizátoři výstavy, která dostala název Z krabice, možnost tento rodinný poklad prozkoumat. Vybrali zatím zhruba 300 skic, náčrtů, studií i originálů Pavlových kreseb z období let 1965 -1968. Postupně se budou snažit vám všechny představit na výstavách, v katalozích…

Jak uvedl Jan Kantorek: „Toto rodinné stříbro se zachránilo, díky pečlivosti naší maminky, která po Pavlovi všechny papírky, náčrty sbírala a schovávala v krabici.”

Spolek InGarden zve na popovídání si se zajímavými lidmi o životě Pavla Kantorka - a také na výstavu jeho díla. Výstava je koncipována jako prodejní.

Reklama

Výběr článků

Načítám