Hlavní obsah

Výstava Lodě na vodě zve návštěvníky do Prahy na Vltavu

Novinky, Jiří Cysař

Výstava Lodě na vodě je v České republice a střední Evropě svým pojetím jedinečná. Výjimečnost projektu spočívá především v možnosti vystavovat lodě jak na výstavní ploše na nábřeží, tak i na vodní hladině řeky Vltavy v centru Prahy. Mezi Železničním a Palackého mostem se tak děje v termínu od 17. do 21. dubna.

Foto: Jiří Cysař

Smíchovská náplavka

Článek

Jak název říká, jsou zde k vidění lodě v akci na vodě a samozřejmě také na břehu - a k tomu i všechny doplňky k uvedenému sportovnímu a cestovnímu odvětví.

Na obou březích Vltavy jsou rozmístěny stánky a expozice vystavovatelů. Na vodě lze obdivovat stejně tak velké jachty, jako malé plachetnice - v akci jsou i rychlé motorové čluny.

Zajímavou novinkou jsou létající boty (Flyboard), které zde byly předvedeny při pravidelných předváděcích blocích s komentářem pořadatele. Dvaatřicetiletý Franky Zapata z Marseille vytvořil takzvaný Flyboard, tedy systém vodních trysek, které se připevní na nohy. Stabilita se pak při pohybu ve vodě i nad vodou vyrovnává dalšími tryskami, které se drží v rukou s funkcí podobnou jako lyžařské hůlky.

Na akci jsou zastoupeny i motocykly a auta (značkami Mercedes, Peugeot a Harley-Davison), je to jen doplněk velkého množství lodí a člunů. Motory či oblečení k lodím je u více stánků včetně možnosti si leccos z toho vyzkoušet. Pamatováno je i na cvičné plavby - ty je možné si objednat po dohodě s majiteli vystavujících společností. Na konci náplavky pod železničním mostem jsou vystavené prodejní exponáty několika velkých i malých obytných lodí v cenách kolem miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám