Hlavní obsah

Výstava kreslených vtipů Pavla Kantorka v centru Prahy

Novinky, Barbora Horešovská

Centrum InGarden spolu s Činoherní kavárnou v centru Prahy připravilo na 1. září večer plný úsměvů a vyprávění.

Foto: Barbora Horešovská

Kočka Pavla Kantorka

Článek

Výstava kreseb Pavla Kantorka, jejíž vernisáže se zúčastní Miriam Kantorková, navazuje na výstavy, pořádané spolkem InGarden v uplynulých letech. Tato je však zaměřena na klasickou tvorbu – kočky, myšky a ostatní tvoroy z říše zvířat. Protože si nyní připomínáme roční výročí úmrtí Pavla Kantorka, budou zde umístěny i obrázky a kresby, které spolek InGarden získal po jeho smrti od rodiny.  

Pavel Kantorek byl nejen kreslíř, ale zejména vědec. Svůj život zasvětil teoretické fyzice a výzkumu času, kterému se věnoval na Rayendsově univerzitě v Kanadě. O své kreslířské tvorbě říkal: „Humor je sice do značné míry universální, ale český humor je velice specifický, zejména v tom, že je tzv. černý, hodně absurdní. Češi mají vynikající humor, snad nejlepší na světě. Proto se mi tady tak dobře kreslí.”

Školící centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice od roku 2010. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.

Vernisáž výstavy se uskuteční v sobotu 1. září od 18 hodin v Činoherní kavárně, Ve Smečkách 26, Praha 1.

Výstava bude probíhat od 1. do 16. 9. Otevírací doba Činoherní kavárny, zároveň i výstavy, je Po-Pá 12.00 – 22.00, So, Ne 16.00 – 22.00 hod. Na výstavě lze zakoupit i některou z knih Pavla Kantorka.     

Reklama

Výběr článků

Načítám