Hlavní obsah

Výstava Fotobraní má letitou tradici, také 25. ročník představuje kvalitní fotografie

• Aktualizováno
Novinky, Robert Rohál

Tradiční zájem si udržuje výstava Fotobraní 2019, kterou pořádá spolek Fotoklub DK Kroměříž řadu let. Vernisáž letošního 25. ročníku proběhla 3. října ve foyer Domu kultury v Kroměříži, o patro výš je i výstava Josefa Ščotky, který působí ve fotoklubu padesát let.

Foto: Vladimír Hudeček

Miroslav Pilát během vernisáže.

Článek

Výroční výstavu zahájil předseda Fotoklubu DK Kroměříž Miroslav Pilát, který přivítal a seznámil přítomné s letošními vystavujícími fotografy. Mnohé potěšil i hodnotný katalog. K poslechu zahrál Swing band pánů Janouška a Jenerála.

Návštěvníci letošní výstavy tak mohou obdivovat práce přibližně dvaceti fotografů, jako jsou například Šárka Andrlíková, Roman Bašta, Jan Bureš, Pavlína Rolincová, Jakub Halama, Ján Záhornacký, Miroslav Pilát, Radmila Vraníková, Vladimír Hudeček, Miroslav Pláňava, Kateřina Knížáková nebo Pavel Letko.

Zajímavá je i retrospektivní výstava Josefa Ščotky, který působí ve fotoklubu padesát let. Jeho výstava je nainstalována v pravé klubovně v prvním poschodí Domu kultury v Kroměříži a návštěvníci uvidí 63 snímků z průběhu jeho tvorby, třeba koncertní záběry Hany Zagorové a Václava Neckáře ze 70. let, Akt v zrcadle, Kroměříž a Praha 1989, Rozmazaný podzim, Tanzanie, Bůh mraků nebo Kašna Tritonů.

Výroční výstava Fotobraní 2019 bude otevřena do 29. října.

Fotoklub sdružuje zájemce o fotografování z města a okolí. Organizuje klubové soutěže a výstavy. Účastní se mapových okruhů - korespondenčních fotografických soutěží Čech, Moravy i Slovenska. Schůzky se konají každé úterý od 18 do 21 hodin (kromě prázdnin a svátků) v klubovně Domu kultury, Tovačovského 2828, zadní vchod C, 3. poschodí. Provoz Fotoklubu je spolufinancován z dotací města Kroměříž a podporován Domem kultury Kroměříž.

Reklama

Výběr článků

Načítám