Hlavní obsah

Vysokoškoláci si to rozdají na Patria Direct Beach Open o půl miliónu

Novinky, Michaela Poláková

Horký písek a peníze jako pro profesionály. To je Patria Direct Beach Open, ovšem půl miliónu korun, které do turnaje organizátoři vložili, si rozdělí amatéři.

Foto: Michaela Poláková
Článek

V rámci Patria Direct Beach Open 2013 bude odehráno 9 kvalifikačních kol v 8 univerzitních městech a finálový turnaj v Praze. Kapacita každého kvalifikačního kola je 32 týmů (vyjma Hradce Králové, kde se může zúčastnit max. 24 týmů a vyjma Prahy, kde se může zúčastnit max. 64 týmů). Kapacita finále je 36 týmů.

21. května začne série kvalifikací v Českých Budějovicích, o den později v Plzni, 23. května v Ústí nad Labem. V Hradci Králové se bude kvalifikace konat 29. května a den poté bude hostit plážové volejbalisty Praha a Liberec. Poslední tři kvalifikace, v Ostravě 4., v Olomouci 5. a v Brně 6. června rozhodnou o tom, které týmy postoupí do finále, které se bude konat v Praze 15. června.

Ti nejlepší z pražského finále si rozdělí 500 000 Kč. Vítězové si odnesou 300 000 Kč a navíc 50 000 Kč pro vítěznou vysokou školu. Za druhé místo je odměna 100 000 Kč a za třetí 40 000 Kč. Jedná se o největší beachvolejbalový turnaj pro amatérské hráče z vysokých škol.

Studenti musí být ‚deňáci‘ a neregistrovaní

Turnaj je určen pro smíšené amatérské trojice. Za každý tým musí aktivně na hřišti hrát vždy minimálně jedna žena. Pravidla jsou také pro hráče. Žádný muž v týmu nesmí hrát soutěž vyšší, než jsou okresní soutěže v rámci Českého volejbalového svazu. Ženy nesmí hrát soutěž vyšší, než jsou okresní a krajské soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám