Hlavní obsah

Výsadkoví veteráni změřili na letišti v Prostějově své síly

Novinky, Michal Mucha

Na tři dny přijeli do Prostějova na letiště výsadkoví veteráni České a Slovenské republiky, aby se zúčastnili 6. ročníku Sportovního setkání. Pořadatelem akce byl Klub výsadkových veteránů Prostějov. Celá akce se uskutečnila v součinnosti s aeroklubem DROPZONE.

Foto: Michal Mucha

Vítězná družstva 6. ročníku Sportovního setkání KVV ČR a SR

Článek

Právě ten zaštítil tandemové seskoky a zázemí pro soutěžící a organizátory Dalším významným partnerem setkání bylo Ministerstva obrany České republiky, které tuto akci rovněž podpořilo.

Jedenáct tříčlenných družstev se ve čtvrtek 18. září mezi sebou utkalo v šesti disciplínách (střelba ze vzduchovky, lukostřelba, hod šipkami, hod granátem na cíl, veslování na veslovacím trenažéru a hod míčkem na cíl při tandemovém seskoku).

Klub výsadkových veteránů Zlín vyslal do soutěže jako jediný ženy, které postavily samostatné ženské družstvo. Je třeba podotknout, že si toto družstvo mezi muži nevedlo špatně.

Zahájení setkání a vyhlášení výsledků byl přítomen primátor města Prostějov Miroslav Pišťák, zastupující velitel 601. skss a velitel 102. pzpr. Přítomni byli i někteří předsedové vysílajících klubů a předseda předsednictva Vojenských výsadkářů Slovenské republiky plk. v.v. Anton Múdry, zároveň nejstarší závodník (81 let).  

Na počest 6. ročníku Sportovního setkání byl vyvěšen po oba dva dny konání soutěže na prostějovské radnici městský prapor. Celá akce proběhla ve velmi soutěživém duchu, ale v dobré náladě a naprosté pohodě, tak jak je pro veterány zvykem. Rozhodně k pozitivní náladě přispělo nádherné počasí a večerní grilování při živé hudbě. 

A jaké byly výsledky? Bronzová medaile zůstala na domácí půdě a zasloužilo se o ni tříčlenné družstvo KVV Prostějov ve složení (Milan Chovanec, Jozef Struhár a Vladislav Holík). Druhé místo si vybojovali veteráni z Jindřichova Hradce (Milan Václavíček, Josef Maloň, František Maňour). Zlato tentokrát putovalo do Chrudimi. Družstvo ve složení Pavel Mudroch, Jiří Brůna a Jaroslav Pilař) ukázalo, že mají pevnou ruku, dobrou mušku, dostatek síly a že do „starého šrotu“ rozhodně nepatří.

Poděkování patří nejen organizátorům akce, ale i oběma výše zmiňovaným vojenským útvarům, které se na akcích KVV Prostějov různými formami pravidelně podílejí. Stejně tak patří poděkování i všem partnerům sportovního setkání, bez kterých by akci nebylo možno v takovém rozsahu a na takové úrovni uskutečnit, především Vojenské zdravotní pojišťovně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám