Hlavní obsah

Vyrábíte, tvoříte, jste originální v tom, co děláte? Získejte ochrannou známku

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochrannou známku regionálních výrobků, služeb, zážitků či prodejního místa JESENÍKY originální produkt® lze získat do září letošního roku. Značka garantuje původ v regionu Jeseníků, tradici výroby či samotného podniku a šetrný a odpovědný přístup při výrobě či provozování.

Foto: archiv MAS Horní Pomoraví

Regionální ochrannou známku již dlouhodobě má Spolek paní a dívek z Dvorců. Členky zpracovávají originálním způsobem dvoreckou vlnu.

Článek

Žádosti o značku JESENÍKY mohou překládat u koordinátora Místní akční skupina (MAS) Horní Pomoraví do 15. srpna. „Nyní je příležitost ke konzultacím. V první polovině září zasednou certifikační komise, které žádosti posoudí a značku buď udělí, nebo ne,“ objasnila Hana Olejníková z MAS Horní Pomoraví s tím, že o značku mohou žádat i prodejní místa.

Hlavním kritériem je prodej výrobků od minimálně pěti různých výrobců. „Výrobky se značkou jesenického zvonku se prodávají v různých provozovnách, ale na území značky – tedy v Moravskoslezském i Olomouckém kraji – jsou aktuálně certifikovaná čtyři prodejní místa. Pokud máte prodejnu zaměřenou na regionální produkty, můžete ji certifikovat,“ dodala koordinátorka.

Veškeré informace, jak získat ochrannou známku s fialovým zvonkem jesenickým, naleznou zájemci na webových stránkách koordinátora www.hornipomoravi.eu, podmínky získání certifikátu a formulář žádosti jsou k dispozici na www.regionalni-znacky.cz/jeseniky.

Systém značení funguje pod Asociací regionálních značek, která v současné době sdružuje 27 regionů v České republice s vlastní značkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám