Hlavní obsah

Výpravná cirkusová show Madagaskar míří do Jihočeského kraje

Novinky, Petr Gongol

Národní cirkus Jo-Joo s originálním programem Madagaskar v cirkusu, který neuvidíte v žádném jiném tuzemském cirkuse, navštíví jižní Čechy.

Foto: Petr Gongol (www.cirkusy.eu)

Národní cirkus Jo-Joo

Článek

Jaromír Joo navázal na tradici bývalého cirkusu Jadran, který byl při svém putování Rakouskem-Uherskem totálně nasazen. Éra cirkusu Jadran skončila rokem 1952, kdy došlo k jeho znárodnění.

Symbolem cirkusu Jo-Joo byly odjakživa šelmy a to zejména sibiřští tygři, kterých se za posledních pár let u Národního cirkusu Jo-Joo narodilo přes dvacet tři mláďat, což je největší chovatelský úspěch nejen v Evropě, ale možná i na světě.

Letos Národní cirkus Jo-Joo uvádí nový program s názvem Madagaskar v cirkusu, který je inspirován animovaným filmem studia DreamWorks. Návštěvníci se mohou těšit na výcvik sibiřských tygrů pod vedením principála Jaromíra Joo, včetně jeho tygřího miláčka Bornea s váhou přes 350 kg, lemuří král Jelimán předvede výcvik nejmenších poníků na světě, mediálně známí akrobaté Strýc a Synovec, finalisté soutěže Česko Slovensko má Talent v kostýmech lemurů předvedou vzdušnou akrobacii na kurtách.

Návštěvníci dále mohou obdivovat akrobacii na volném drátu, se švihadly, rychlopřevleky, výcvik dalmatinů, Americké pumy medové a dvou a půl hodinový program uzavře vzdušná akrobacie na šálách s doprovodem amazonských papoušků Ara. Nebudou chybět ani madagaskarští filmoví maskoti lev Alex, zebra Marty, žirafa Melmen, hrošice Glorie, parta tučňáků a francouzská policistka Chantal DuBois.

Turné:

Tábor 6.-10. května, Soběslavská, u HM Albert

Tábor 6.-10. května, Soběslavská, u HM Albert Jindřichův Hradec 13.-17. května, U zimního stadionu Jana Marka

Tábor 6.-10. května, Soběslavská, u HM Albert Jindřichův Hradec 13.-17. května, U zimního stadionu Jana Marka Třeboň 20.-24. května, U Sportovní haly

Tábor 6.-10. května, Soběslavská, u HM Albert Jindřichův Hradec 13.-17. května, U zimního stadionu Jana Marka Třeboň 20.-24. května, U Sportovní haly České Budějovice 28. května-7. června, u výstaviště

Strakonice 10.-14. června, Ellerova ul., u mostu přes řeku Otavu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám