Hlavní obsah

Výlov rybníka Bezruč v Jistebníku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek zahájili rybáři podniku Chov ryb Jistebník tradiční výlov největšího zdejšího rybníka Bezruč. Výlov 75 hektarového rybníka začal v osm hodin ráno a bude pokračovat v sobotu a neděli vždy od 8,00 do 14,00 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Výlov rybníka Bezruč byl zahájen dnes 5-listopadu 2010

Článek

Rybník se nachází mezi obcemi Jistebník a Košatka. Zájemci, kteří se budou chtít na místo dostat autem, budou přejíždět říčky Ondřejnici a Lubinu. Obě se vlévají do řeky Odry. Na kole se lze na místo dostat cyklostezkou z Ostravy - Výškovic až do Jistebníku.

Podle zdejších rybářů se za tři dny vyloví okolo 80 - 100 tun ryb, které následně projdou sádkami a budou připraveny na vánoční stůl. Zájemci si mohou okamžitě čerstvě vylovenou rybu koupit. Skladba je pestrá - kapr obecný, tolstolobik, candát, štika nebo sumec.

V sobotu či v neděli se očekává výlov největších zdejších sumců, které rybáři familiárně nazývají Pankrác, Servác a Bonifác. Dle místního mladého rybáře již jeden uhynul, a tak bude možné spatřit dva kapitální kousky dosahující zhruba váhy okolo 58 kg a délky 210 cm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám