Hlavní obsah

Vydával se za sociálního pracovníka a okradl seniorku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další gauner se neštítil okrást seniorku, ke které se vloudil pod záminkou, že je sociální pracovník. Bohužel právě staří, nemocní lidé a občas i i děti bývají náchylní sednout na lep podobným individuím, která mají většinou bohatý trestní rejstřík. Krádež se stala ve čtvrtek v Čáslavi.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Seniorka bydlící v Chrudimské ulici uvěřila „legendě“ neznámého muže, že přišel jako sociální pracovník vrátit přeplatek peněz. V dobré víře vpustila muže do bytu, ten vzápětí požadoval rozměnění papírové bankovky, čímž zjistil místo úschovy úspor peněz.

I když se v bytě nacházel muž seniorky upoutaný na lůžko, přesto neznámý zloděj neváhal a v nestřeženém okamžiku využil nepozornosti seniorky a z bytu odcizil peněženku s větší hotovostí peněz. Poté z místa odešel neznámo kam.

„Policisté se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání. Pokud někdo zahlédl v uvedený den podezřelého muže ve věku 25-35 let, a to v dopoledních hodinách v Chrudimské ulici v Čáslavi (poblíž kruhového objezdu), výšky zhruba 175-185 cm, tmavších vlasů, prosíme o podání jakékoliv informace na příslušné oddělení Policie ČR v Čáslavi, nebo na linku 158,” informovala tisková mluvčí kutnohorské expozitury Policie ČR Vendulka Marečková. 

Jsou stále důvěřiví

Policie apeluje na zvýšenou pozornost a ostražitost zejména u starších spoluobčanů (seniorů). Na místě je větší obezřetnost a nedůvěřivost k cizím lidem, nevpouštět je do svých obydlí, neboť je zde riziko krádeže – pod různými legendami (přeplatky energií, výhra v soutěži, odečty aj.) vloudit se do přízně starší osoby, s cílem zjištění místa úschovy peněz, které následně v nestřeženém okamžiku pachatel zcizí. Těmto „podezřelým“ návštěvníkům, údajně vracejících jakýkoliv finanční přeplatek nikdy neotvírejte a preventivně vždy volejte linku 158 či 156 (policie).

Reklama

Výběr článků

Načítám