Hlavní obsah

Vydařený víkend v aquaparku zpestřila barmanská show

Novinky, Stanislava Dvořáková

V sobotu 14. července úsek Rekreačních služeb Městské společnoti Tepvos Ústí nad Orlicí přispěl k dalšímu ozvláštnění pobytu v aquaparku nejen nabídkou ledové tříště, ale přímo ukázkou mistrovství barmana v míchání koktejlů s chutěmi celého světa.

Foto: Stanislava Dvořáková

Profesionální barman Petr Hurta předvedl míchání koktejlů v atraktivním žonglerském podání.

Článek

Po nepodařeném červencovém začátku se konečně přihlásilo léto ve své pravé podobě se sluncem a teplotou 30°C, což si vyžádalo využít všechny možnosti aquaparku. Mimo tradičního osvěžení, rekreace a nových vodních atrakcí připravil úsek Rekreačních služeb městské společnosti Tepvos zajímavý zábavný program.

Profesionální barman Petr Hurta ve své show předvedl přípravu koktejlů v atraktivním žonglérském podání. Nejednalo se však o pouhou ukázku barmanského umění, ale i o praktickou ochutnávku. Divákům byly nabídnuty světoznámé koktejly s příchutí čerstvého ovoce - ananasu, limetky a pomeranče pro děti, dospělým navíc s kapkou alkoholu.

Zajímavá podívaná s narůstající teplotou vzduchu byla pobídkou i k fyzickému osvěžení. Nové nezvyklé vodní atrakce v příjemném prostředí 21°C teplé vody zlákaly všechny věkové kategorie. Nejvíce oblíbeným se stal lanový most s lekníny, o jehož zdolání se pokoušeli i borci starší generace, trefit míč do basketbalového koše nad bazénem upoutalo děti i rodiče, jen šplhací síť patřila především více sportovně založeným.

Dětský bazén s třiceticentimetrovou hloubkou a 26°C teplou vodou s novým vybavením, v podobě chrličů představujících hřib, dělo či zvon a dalších nových skluzavek, zejména velké s hadí zákrutou, byl stále zaplněn všemi příslušníky rodin.

V rozsáhlém areálu si pak každý našel vhodné místo pro opalování či odpočinek, ale i ke sportu. Nabídkou pro děti byl tradiční skákací hrad, prolézačky a pískoviště. Dospělí se mohli věnovat v nafukovacím hřišti vodnímu fotbalu nebo trénovat na beachvolejbalovém kurtu. V srpnu se bude opět konat obvyklý turnaj tříčlenných družstev. Další zábavou mohl být minigolf nebo pohybové protažení ve venkovní posilovně.

Protože předpověď na červenec a srpen slibuje stabilní letní počasí, je připraven na každý víkend nějaký zábavný program. Připomínkou je vystavený poutač na novinku - pískohraní, což představuje zábavu i tvůrčí činnost pro děti i dospělé zájemce spočívající v sypání obrázků barevným pískem.

Další akce pamatuje na tréninky pro zlepšení kondice. Instruktor pražského fitness centra Petr Lžíčař během tří víkendů uskuteční devět cvičení Core, které je určeno pro všechny věkové kategorie i výkonnosti. Jedná se o zpevnění a stabilizaci oblasti páteře, pánve, kyčlí a břicha, využívané profesionálními sportovci a ve fitness centrech. Navíc napomáhá k odstraňování bolesti zad, k správnému držení těla a zvýšení pohyblivosti. Úhradou je pouze vstupné do aquaparku.

Časové upřesnění včetně průběžně zařazovaných dojednaných akcí bude zavčas zveřejněno na plakátech.

Reklama

Výběr článků

Načítám