Hlavní obsah

VUT Brno řadí hodonínskou průmyslovku mezi TOP školy

Novinky, Jana Slováková

Studenti hodonínské Střední školy průmyslové a umělecké bodují i na vysokých školách. Na brněnském VUT se už poněkolikáté v řadě dostala SŠPU Hodonín na seznam TOP 10 škol s nejlépe připravenými studenty.

Foto: archiv školy

Studenti SŠPU Hodonín

Článek

Hodonínská průmyslovka se ve školním roce 2017/2018 opět dostala mezi elitní školy, které pravidelně a velmi kvalitně zásobují Vysoké učení technické v Brně nadanými - a hlavně perfektně připravenými studenty.

Vyplývá to ze zprávy, kterou připravilo VUT Brno jako součást svého vlastního průzkumu. Studenti hodonínské průmyslovky se zabydleli na všech osmi fakultách VUT Brno: Fakultě architektury, Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií, Fakultě chemické, Fakultě informačních technologií, Fakultě podnikatelské, Fakultě stavební, Fakultě strojního inženýrství a Fakultě výtvarných umění.

VUT v Brně si vede každoročně žebříček nejlepších 500 absolventů středních škol zapsaných do prvních ročníků bakalářských programů. Pro ředitele a výchovné poradce z nejlepších deseti středních škol, odkud tito nadaní studenti přicházejí, pořádá vedení VUT tradiční setkání.

Letos se toto setkání konalo 13. února a hodonínská průmyslovka byla znovu při tom. Navíc ti studenti, kteří se svými studijními výsledky umístili v TOP 500 nejlepších studentů, získali jednorázové stipendium ve výši 6000 Kč.

Hodnocení bylo sestaveno na základě výsledků studentů jednotlivých škol u maturitních zkoušek. Hodonínská průmyslovka patří mezi kvalitní střední školy s velkou tradicí a vysokou úrovní vzdělávání. Tento dílčí úspěch to jenom potvrzuje.

Na SŠPU Hodonín se vyučují čtyři studijní obory zakončené maturitou: dva umělecké obory: Grafický design a Užitá malba a dva technické obory: Stavebnictví a Technické lyceum.

Reklama

Výběr článků

Načítám