Hlavní obsah

Vršovické divadlo MANA uvede "hrabalovskou" inscenaci Dům, ve kterém už nechci bydlet

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Další reprízu inscenace Dům, ve kterém už nechci bydlet uvede ve čtvrtek 27. dubna pražské Vršovické divadlo MANA. V režii Jakuba Korčáka, který je i autorem scénáře, se představí herecké kvarteto Simona Vrbická, Jiří Bartoň, Kateřina Březinová a Milan Mikulčík.

Foto: archiv divadla

Milan Mikulčík, Simona Vrbická a Jiří Bartoň v inscenaci Dům, ve kterém už nechci bydlet.

Článek

Inscenace představuje bohatý a barvitý svět Hrabalových hrdinů aktivní pasivity, v němž se střetává bída všednosti s transcendencí. V mezních a groteskních situacích postavy ve svém pábení neustále experimentují, dostávají se na tenký led a romanticky se radují z přítomnosti.

Svými barbarskými vpády naplňují slavné věty filosofů, smějí i pláčou nad smyslem světa a objevují vedle perliček na dně i přesahy svých životů.

V představení režiséra Jakuba Korčáka hrají známí herci Simona Vrbická, Jiří Bartoň, Kateřina Březinová a Milan Mikulčík. Mezi dalšími tvůrci, kteří se na inscenaci podíleli, to jsou například Jennifer Margaret Bailey (scénografie) nebo Zbyněk Matějů (hudba).

Autorská inscenace, jejíž premiéra proběhla ve Vršovickém divadle MANA 21. ledna 2016, volně zpracovává motivy ze známých i méně známých povídek Bohumila Hrabala. 

Začátek představení, které se hraje 27. dubna, je v 19.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám