Hlavní obsah

Vrchlabské Mastery v moderních šipkách pod taktovkou favoritů

Novinky, Ondřej Vylíčil

Vrchlabský kulturní dům Střelnice pohostil v sobotu 20. října poslední Master sezóny 2018. O zvýhodněné body do krajských i republikových žebříčků Unie šipkových organizací si to přijelo rozdat více než 150 soutěžících, což bylo v celorepublikovém porovnání nejvyšší návštěvnické číslo.

Foto: Břetislav Uhříček

Matěj Malach (uprostřed) se stal nejúspěšnějším hráčem mládežnických soutěží

Článek

Na programu toho bylo tradičně hodně - od ligové soutěže ženských družstev, přes turnaje mládeže až k individuálním kláním jednotlivců i dvojic dospělých.

Vše odstartovaly děti, na které čekal nejprve hlavní Master v kategoriích žáků a žákyň a později i společný doplňkový Open. Králem mládí se stal Matěj Malach, který triumfoval jak v Masteru žáků, tak i v doplňkovém Openu.

Master v kategorii dívek ovládla Nela Melicharová, která evidentně kráčí ve šlépějích své o dva roky starší sestry Nicol. Ta znovu start v mládežnických turnajích vynechala, protože po třetí v řadě patřila mezi osmičku žen, které se nominovaly do nejprestižnějšího krajského turnaje TOP Masteru.

A v něm si nevedla opět vůbec zle. Sice to nebylo první místo jako v květnu ve Dvoře Králové a ani druhé jako v září v Jaroměři, ale pátá příčka z Vrchlabí je dalším parádním výsledkem této třináctileté naděje.

TOP Master byl tentokrát v režii ostřílené hráčky Šárky Dvořákové, která na svém kontě má nespočet velkých počinů. Přesto na své třetí prvenství v nejprestižnějším krajském turnaji čekala téměř na den přesně rok (21. října loňského roku startovala v TOPce naposledy a také vítězně). Letos potřetí se na stupně vítězek vyšplhala Saša Kousalová, jejíž bilance čítá tři třetí, jedno čtvrté a jedno sedmé místo. Lepší je letos v této statistice pouze Eva Košťálová, která pouze jednou z pěti startů skončila bez medaile (bylo to právě tuto sobotu ve Vrchlabí, kdy byla čtvrtá).

V mužském TOP Masteru se na první pozici objevil Alexander Mašek. Po březnovém vítězství s TOPky vypadl, to když v květnu obsadil až sedmou příčku. V záři si nominaci ale vybojoval zpět, aby o měsíc později oslavil již pátý triumf kariéry. Mašek je aktuálně neúspěšnějším mužem TOP Masterů, když na svém kontě má celkem 11 cenných kovů (pozn. - TOPka ve Vrchlabí měla pořadové číslo 20). Z výsledků vyplynula ještě jedna zajímavost, která se týká Martina Svatého. Ten prvně okusil atmosféru TOPky letos v květnu, kdy obsadil nevděčnou čtvrtou příčku, před měsícem při svém druhém startu se vylepšil na třetí a v sobotu si připsal místo druhé.

Do následující lednové TOPky si vrchlabským Nominačním Masterem cestu proklestila kolona elitních a ambiciózních bojovníků. Co jméno, to pojem. Připočteme-li nejlepší šestici nominovaných ze sobotní TOPky a kvarteto z krajského žebříčku, vyjde nám vskutku silná armáda, ze které si bude brousit zuby na pozici generála snad absolutně každý žoldák.

Celý nároční program, který mimo hlavních soutěží čítal i několik doplňkových, uzavřely Mastery dvojic. V nich si prvenství odvezly páry, od kterých se nedalo čekat něco jiného. Dámy Alena Gregůrková, Marcela Rajmanová totiž společně řádí napříč celou republikou a patří proto mezi největší kandidátky na zisk titulu mistryň České republiky (MČR se hraje již za tři neděle). No a pány Pavla Drtila a Josefa Dlaba snad netřeba představovat.

Kompletní výsledkový servis lze vyhledat na webu www.sipky.org/khk-s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám