Hlavní obsah

Vozíčkář Jiří Flekna chystá kalendář kresleného humoru na rok 2017, křest se uskuteční v Jičíně

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Flekna z Bakova nad Jizerou utrpěl v roce 1981 těžký úraz páteře, který jej upoutal na invalidní vozík. Život ale nevzdal. Jednou z jeho aktivit se stala tvorba kresleného humoru, se kterou se aktuálně můžete seznámit i v Jičíně. Jeho aktuálním počinem je totiž kalendář kresleného humoru.

Foto: Petr Novák

Pozvánka na křest

Článek

Křest kalendáře se uskuteční ve středu 30. listopadu od 17 hodin ve foyer budovy na adrese Křižíkova 1099.

Na kalendáři spolupracoval Jiří Flekna se Spokojeným domovem, o. p. s., který mu poskytuje osobní asistenci v domácím prostředí. Jiří Flekna bydlí sice v Bakově nad Jizerou, ale protože Spokojený domov poskytuje sociální služby i na Jičínsku, koná se křest kalendáře v Jičíně. Pro Spokojený domov je to jednak k jeho 12. výročí založení, které uplynulo letos na podzim, jednak k příležitosti otevření nového kontaktního místa, které se nachází právě v Křižíkově ulici 1099 v Jičíně. Kreslený humor Jiřího Flekny se jistě i díky tomu dostane do povědomí lidí v širokém okolí.

„Bez služeb Spokojeného domova bych nemohl zůstat doma, musel bych bydlet v nějakém ústavním zařízení,“ říká Jirka Flekna. „A jsem velmi potěšen, že kromě této základní péče mi Spokojený domov a jeho zaměstnanci pomáhají i při organizování mých aktivit týkajících se kresleného humoru,“ dodává s vděkem.

Jiří Flekna se tvorbě kresleného humoru začal věnovat tři roky po úraze, v roce 1984. Od roku 1991 začíná své kreslené vtipy publikovat mimo jiné v Mladé frontě nebo v časopisech Trnky-brnky, Srandokaps a dalších. Jeho vtipy zazářily i na množství výstav.

Od roku 1989 do současnosti vystavoval například v Praze v Malostranské besedě a v Galerii Jiřího Trnky, v Mladé Boleslavi v HELP centru a v Československé obchodní bance. Také vystavoval v Lysé nad Labem, v Mnichově Hradišti, v Bakově nad Jizerou, v Turnově a na dalších místech. Vydal i několik kalendářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám