Hlavní obsah

Volba nesympatičtějšího gaye Česko Slovenska se uskuteční v sobotu 19. září

Novinky, Marian Kajzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha bude v sobotu 19. září hostit finále soutěže Gayman. Letošní finále slibuje mnoho zajímavých hostů a výtěžek poputuje jako každý rok na charitu.

Foto: Marian Kajzer

Koruna pro letošního vítěze

Článek

GAYMAN Česko Slovensko je pokračovatelem soutěže Gay Man České republik, jež byla soutěží sympatie, kterou v letech 1992 - 2000 pod patronátem SOHO v ČR organizovaly některé jeho členské organizace.

Soutěž byla označována za svého času jednu z nejvýznamnějších společenských akcí gay a lesbické komunity. Finálové večery probíhaly obvykle poslední červnovou sobotu při příležitosti Christopher Street Day, celosvětových oslav "gay hrdosti".

V roce 2010 se soutěž obnovila pod značkou GAYMAN ČR. Od roku 2012 je soutěž rozšířena o Slovensko a vedena tak jako GAYMAN Česko Slovenska.

Letošní finále se uskuteční v MeetFactory v Praze. Pořadatelé tak po divadle Hybernia, kostele Sv. Michala a velkém sále Městské knihovny pokračují v zajímavých místech konání finále. MeetFactory je totiž bývalou bourárnou masa.

Sedm finalistů, kteří pocházejí od Mostu až po slovenský Beckov, bude hodnotit 35členná porota, v níž zasednou osobnosti kulturního, společenského a politického života. Jako speciální hosté dorazí delegace světové soutěže Mr. Gay Wolrd, Miss Intercontinental CZ Lenka Josefiová, či stříbrní finalisté XFactoru, duo Ricco a Claudia. Zazpívá například také Petr Kutheil, Eva Burešová, Eva Kleinová a Jan Kopečný z muzikálu Sněhová Královna.

Vstupenky již v prodeji nejsou, jelikož pořadatelé oznámili před pár dny vyprodáno. Kdo se stane v pořadí již 14. vítězem této tradiční národní soutěže, se diváci dovědí již za pár dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám