Hlavní obsah

Vojenská střední škola v Moravské Třebové přijímá nové uchazeče o studium

Novinky, Jan Rejchrt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 20. dubna začaly přijímací zkoušky na vojenskou střední školu, jedinou svého druhu v České republice.

Foto: Jan Rejchrt
Článek

Třídenní maratón přijímacího řízení o studium začal časného rána, kdy se před branami Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy MO v Moravské Třebové tísnil bezpočet uchazečů se svými rodiči a blízkými.

Zájem byl o tuto školu vždy obrovský. Ani letošní rok není výjimkou. Již první den se sešlo na 144 uchazečů z celkového počtu 387 přihlášených.

V osm hodin rodiče dětí osiřeli. Zůstali čekat před branami a jejich synové a dcery se vydali do útrob školy, aby svými dovednostmi docílili kýžené mety.

Ne všichni uchazeči však měli štěstí, aby se mohli přijímacích zkoušek zúčastnit. Jejich cesta skončila například nezdarem ve vojenských nemocnicích, kde nebyli ze zdravotních důvodů doporučeni ke studiu.

Ty, jež prošli, čeká v těchto dnech velmi nelehký úkol. Musí splnit náročné vědomostní i fyzické testy. Jejich úspěšné absolvování jim ale ještě nezaručuje, že se stanou žáky školy.

Z důvodu vysokého zájmu o studium se nedostane na všechny. O výsledku rozhodne výběr a pouze 120 těch nejlepších z nejlepších, bude mít možnost, zasednout na čtyři roky do lavic vojenské školy.

Letošní přijímací zkoušky jsou od předchozích znatelně odlišné.

Atmosféra Vojenské střední školy v Moravské Třebové, která má hlubokou minulost, je nyní naplněna přípravami velkolepých oslav k 80. výročí vojenského školství v Moravské Třebové, které se uskuteční v září tohoto roku.

Dalším rozdílem je skutečnost, že fyzické přezkoušení se bude konat v náhradních prostorách, neboť letitý venkovní sportovní areál prochází v současné době kompletní nákladnou rekonstrukcí, která jej změní v obrovský moderní stadion s umělým trávníkem, dále dvěma novými multifunkčními kurty, beach volejbalovým kurtem a dalšími moderními prvky. Jejich využívání bude do budoucna určitě příjemnou odměnou těm nejlepším, kteří uspějí u právě probíhajících přijímacích zkoušek.

Stejně tak budou mít studenti možnost, užívat si zmodernizovaných ubytovacích prostor, moderních učeben, bohatého kulturního programu, celodenního výběrového stravování, ale třeba i služeb psychologa. Samozřejmostí je tu všudypřítomná možnost připojení se k internetu, což je dnes již nedílnou součástí života mladých.

To vše a mnohem více, včetně vysoce kvalifikovaného personálu, tato škola svým studentům nabízí.

Reklama

Výběr článků

Načítám