Hlavní obsah

Voda zasáhla místa, která dosud odolávala. Na Chomutovsko útočila bouřka

Novinky, Kryštof Marek

Zatímco Děčín, Ústí nad Labem a Litoměřicko povodně zasáhly už před týdnem a nyní se pracuje na odklízení následků, dosud klidná severozápadní část Ústeckého kraje se potýká s lokálními záplavami právě teď. Sklepy, zahrady a parkoviště v pondělí zavalila voda vyvěrající z přeplněných kanálů.

Foto: Iveta Růžičková

Zákazníci obchodního domu měli problém dostat se s nákupem přes vodu, parkoviště se proměnilo v jezero.

Článek

"Bylo ohlášeno třináct událostí, hlavně šlo o vodu ve sklepeních a dalších níže položených prostorách," oznámil Lukáš Marvan, mluvčí severočeských hasičů. "Nejvíce postižených bylo v obcích Otvice, Údlice, Spořice," dodal Marvan.

Přívalové deště způsobily komplikace také v osobní i hromadné dopravě. Je zaplavená železniční trať mezi Hořeticemi a Březnem u Chomutova. České dráhy v tomto úseku zajišťují náhradní autobusovou dopravu. Tvoří se však zpoždění. Podjezd u železniční zastávky Chomutov-město byl neprůjezdný, hladina vody tu průjezd neumožnovala.

Bouřka, která na Chomutovsko přinesla množství dešťových srážek, nepotěšila ani řidiče osobních aut. Pražská ulice v Chomutově se stala neprůjezdnou, policisté museli odklánět dopravu. Parkoviště v Obchodní zóně Otvice se proměnilo v jezero. Řidiči tak měli v jednu chvíli problém odjet s nákupem. Voda se dostala i do domů v Údlicích.

Hasičský záchranný sbor ve spolupráci s Policií ČR, krajským úřadem a neziskovými organizacemi organizuje terénní psychologickou službu, jejíž potřeba bude vzrůstat spolu s návratem evakuovaných do vyplavených domů. Ministerstvo vnitra zřídilo telefonní psychologickou linku 974 834 688.

Reklama

Výběr článků

Načítám