Hlavní obsah

Vlaštovičky u Opavy ožijí hudebním festivalem Vlaštovské schody

Novinky, Tomáš Váňa

Již třetí ročník multižánrového hudebního minifestivalu pod širým nebem se bude konat v sobotu 28. července v Holos Centru v Opavě-Vlaštovičkách. V rámci večera vystoupí začínající talentovaní zpěváci i profesionální hudebníci.

Foto: Tomáš Váňa
Článek

Festival Vlaštovské schody již potřetí navazuje na Letní školu zpěvu v Holosu – týdenní intenzivní pěvecký workshop určený hlavně pro začínající zpěváky. V průběhu týdne se jeho účastníci učí pod vedením profesionálního učitele zpěvu Petra Millera. Závěrem kurzu je právě absolventský koncert na Vlaštovských schodech.

Kromě absolventského koncertu se diváci mohou těšit i na další dva koncerty v průběhu večera. S šansonovými písněmi vystoupí zpěvačka Šárka Secová za klavírního doprovodu Václava Kramáře.

Hlavním bodem programu bude ostravská kapela Nedivoč. Nedivoč je kapela skvělých muzikantů. Hrají vesele, smutně, sladce i hořce, prostě příběhy, které všichni ze života znají. Jak sami říkají: „Nechceme si na nic hrát a do ničeho se stylizovat. Prostě tak, jak to z nás jde, tak to taky cítíme a tak se nám to líbí.“

Na místě nebude chybět nabídka občerstvení s pivem, nealkem, grilovaným masem a palačinkami. Akce se bude konat i v případě nepříznivého počasí, a to ve vnitřním sále Holos Centra. 

Festival Vlaštovské schody je i benefiční akcí. Jeho pořadatelem je centrum Holos, které se zabývá pomocí lidem v krizových životních situacích, a výtěžek z festivalu bude použit na další rozvoj této činnosti.

Podpořit je můžete v první řadě svou účastí, zvýhodněné vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji na www.holos.cz, na místě budou, jak je zvykem, trochu dražší. Doporučujeme zakoupení v předprodeji i vzhledem k omezené kapacitě prostoru.

Stále se také můžete stát partnerem festivalu, organizátoři budou vděčni za finanční podporu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám