Hlavní obsah

Vlastivědné muzeum v Dobrušce zve na dvě předvánoční výstavy

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastivědné muzeum v Dobrušce připravilo v předvánočním čase dvě zajímavé výstavy jako výzvu k zastavení v začínajícím shonu a nákupní horečce.

Foto: Dana Ehlová

Český a moravský quilt

Článek

První výstava Český a moravský quilt představuje přikrývky a nástěnné dekorace vyrobené rukama předních českých a moravských patchworkářek. Akce probíhá po celý druhý adventní víkend v nově zrekonstruovaných prostorách dobrušské synagogy.

Během výstavy se konají workshopy a výroba patchworkových vánočních ozdob, které lze i zakoupit a následně darovat jako netradiční, ale krásné vánoční překvapení. 

Druhou výstavu s názvem Český rok je možné navštívit v sousedním objektu vlastivědného muzea. Figurky z kukuřičného šustí, které vyrobila Jana Jarkovská z Třebechovic, poutavým způsobem přibližují lidové zvyky a scenérie v průběhu celého kalendářního roku, tzn. od masopustu po Vánoce.

Postavičky propracované do nejmenších detailů tak téměř autenticky přibližují dění v období tradičních svátků a starých lidových zvyků. Výjevy jsou doplněny textem přibližujícím jejich průběh.   

Reklama

Výběr článků

Načítám