Hlavní obsah

Vlady Gryc nasadil do rozhlasové hitparády další píseň hitmakera Hellmuta Sickela

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jako druhý singl vypustil zpívající textař Vlady Gryc do rozhlasové hitparády Česká dvanáctka písničku Spoutaný stínem mého já, která se umístila minulou neděli jako druhá. "Vlastně si ji vybrali fanoušci," říká interpret písně, k níž si napsal text, zatímco hudbu složil Hellmut Sickel.

Foto: Táňa Lietavová

Zpívající textař Vlady Gryc.

Článek

Kterou písničku jste zvolil po prvním hitu Te Quiero, který před časem bodoval v rozhlasové hitparádě?

Jako druhý singl jsem do hitparády vypustil písničku Spoutaný stínem mého já. Vlastně si ji vybrali fanoušci. Ptal jsem se jich, která písnička se jim líbí a kterou by svým hlasem podpořili a vybrali si tuhle. A já jsem s jejich volbou spokojený. Hned po startu se díky jejich podpoře umístila velmi dobře a já jen doufám, že to se mnou těch několik dalších týdnů vydrží a v hlasování nepoleví a že ji společně dotáhneme ke zdárnému umístění, až do konce. Všem za jejich podporu moc děkuji.

Jak se dnes díváte s odstupem času na vaše rok a půl vydané debutové album Já svý sny mám?

Jsem s ním stále spokojený. Stojím si za každou písničkou alba, protože příběh každé z nich vychází z mého života. Možná bych jednu skladbu nazpíval znovu, protože jsem ji nahrával s ukrutnou angínou, ale ve výsledku je i tak dobrá. Chtěl jsem debutové popové album, mám ho. Vždy jsem chtěl pracovat s Hellmutem Sickelem, a i to se mi splnilo, ba co víc, stali se z nás výborní kamarádi. Je moc milé, když mi lidé píší, že se jim moje písničky líbí, to mě vždy potěší. To je odměna největší.

Sledujete dění na české pop scéně? Kdo se vám z nových jmen líbí?

Ano, sleduji, ale nepřísluší mi nikoho kritizovat. Ale když už se ptáte, tak z těch mladších mě nezaujal téměř nikdo. Všichni zní tak nějak stejně a já si je pletu. Pro mě nemusí mít zpěvák velký hlas, pro mě je důležité, aby byl rozpoznatelný od jiných. Taky se mi nelíbí, jak někteří špatně vyslovují a nedodržují důrazy. Asi je to teď moderní a já jsem asi stará škola. Svojí osobitostí, jak hlasovou, tak i vizuální mě zaujala asi jedině ostravská zpěvačka Elis. Ta se mi fakt líbí.

Co nové písničky? Před časem vám psal Hellmut Sickel, platí to pořád?

Stále to platí, Hellmut pro mě připravil taky pár nových skladeb, ale na ty dojde až později. Teď se věnuji písničkám, které pro mě složil Michal Worek a které teď natáčíme v pražském studiu Dunny. Michal zajistil úžasné muzikanty, kteří se na písničkách podílejí: bicí – Hanz Sedlář, baskytara – Lukáš Čunta, kytary – Jakub Tirčo, Adam Malík, Michal Šinka a klávesy – Michal Worek. Jsem klukama a jejich talentem nadšený. Bude to zcela jiný styl, než moje první album.

Jak vidíte tento rok? Co byste rád zvládl, jaké máte plány?

Chtěl bych dotáhnout dokonce nahrávání nového CD, které jsem už výše zmiňoval a také jej vydat. Udělat nějaký videoklip a vypustit časem nějaký nový singl do světa. Taky chci nahrát písničku, kterou mi složil Pavel Bornfleth. Kromě toho připravuji s Vojtou Šmídem společný program, se kterým bychom chtěli vystoupit. Vzhledem k tomu, že převážnou část roku trávím v Německu a všechny moje aktivity se odehrávají v Česku, tak všechno déle trvá - ale vše má svůj čas a já to vidím optimisticky.

Reklama

Výběr článků

Načítám