Hlavní obsah

Vlady Gryc napsal pro Tanju text k rockové baladě Bůh si vzal snad dovolenou

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Koncem června se v ostravské kavárně Atlantik potkali dávní přátelé – zpěvačka Tanja a zpívající textař Vlady Gryc. Už delší dobu se schyluje ke spolupráci, přičemž první vlaštovkou by měla být rocková balada z pera hudebního skladatele Michala Worka.

Foto: Robert Rohál

Rockerka Tanja a zpívající textař Vlady Gryc jsou dávnými přáteli.

Článek

Oba umělce spojuje nejen rodná Ostrava a začátky, kdy se oba potkávali na talentových soutěžích, ale i Německo, kde začali – i když každý jinde – už před mnoha lety žít. Tak jako tak své pracovní aktivity směřují směrem k českému publiku.

„I když teď vystupuji a v blízké budoucnosti budu vystupovat jako host skupiny Citron, existuje i další projekt, ke kterému mi Vlady napsal texty a který dostane posléze konkrétní albovou podobu. Je mezi nimi i baladicky laděná písnička Bůh si snad vzal dovolenou, kterou bych ale ráda natočila co nejdřív,“ říká Tanja Kauerová.

Zatímco Tanja vystupuje i s vlastní doprovodnou kapelou, kde občas účinkuje jako sboristka i její talentovaná dcera Nikola, Vlady se na příležitostné vystupování teprve chystá. Nejdřív by rád v Německu dokončil nahrávku debutového alba. Jakmile bude CD na světě, rád by podnikl v Česku – protože album bude k mání právě v Česku - sérii koncertů.

Vedle toho by rád ještě letos natočil jeden případně dva videoklipy, které jsou už ve fázi příprav. Zatím pracuje na scénářích, ale v minulých dnech, co strávil v Česku, podnikl i obhlídky. Nejvíce se mu líbilo v Kroměříži, ale během léta navštíví ještě další zajímavá místa. Za kamerou bude stát jeho stabilní spolupracovnice Táňa Lietavová, která je podepsána i pod jeho crazy klipem Tchýně.

S Tanjou si Vlady Gryc v mnoha směrech rozumí, roky jsou přátelé. Ne náhodou jí otextoval sérii nových písniček. Jsou v kontaktu jak v Německu (Vlady Gryc žije v Berlíně, Tanja v Bad Pyrmontu), tak se rádi potkají i v Ostravě, kam občas zajíždějí za rodiči a početným příbuzenstvem.

„Tanja je teď hodně vytížená s Citronem, čeká ji spousta koncertů a snad i album, ale ani to nám nebrání setkávat se, povídat si a spřádat plány. Tanja je vůbec skvělá kamarádka a výborná zpěvačka, moc jí ten návrat na velká podia s kapelou formátu Citron přeju,“ tvrdí Vlady Gryc.

Co na to Tanja? „Přestože jsem rockerka a mám ráda rockovou muziku,“ říká zpěvačka, „ráda si občas střihnu i pěknou baladu s nosným textem. Nerada dělám polovičaté věci. V současné době vkládám veškerou svou energii do turné s Citronem a až potom se chci naplno soustředit na dokončení připravovaného a slibovaného alba. Chci být s výsledkem stoprocentně spokojená.“

Reklama

Výběr článků

Načítám