Hlavní obsah

Vlaďka Erbová a Tomáš Řepka rozdávali dárky dětem v olomoucké fakultní nemocnici

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za dětmi, které se léčí ve Fakultní nemocnici Olomouc, přijela ve středu 14. prosince patronka a tvář nadace Rakovina věc veřejná Vlaďka Erbová spolu s fotbalistou AC Sparta Praha Tomášem Řepkou. Pacientům na hematoonkologickém a pooperačním oddělení dětské kliniky předali vánoční dárky.

Foto: Lukáš Navara.
Článek

„Letos jsem měla možnost nafotit těhotenskou módu, kdy jsem se zřekla honoráře a vyměnila jsem jej za hračky pro nemocné děti. Aspoň na pár minut jsme dnes mohli těmto dětem, které na klinice tráví spoustu času, vrátit úsměv,“ uvedla Vlaďka Erbová, která s partnerem Tomášem Řepkou přijela v předvánočním čase potěšit děti v olomoucké nemocnici už druhý rok.

„Každý, kdo má možnost pomáhat a zejména právě dětem, by neměl váhat. Mě na tuto myšlenku přivedla Vlaďka a je to opravdu úžasný pocit. Baví mě sledovat, jak se dětem rozzáří oči, těší mě pocit, že jim aspoň na chvilku pomůžeme zapomenout na jejich starosti,“ podotkl fotbalový mág Řepka.

Podle přednosty Dětské kliniky FNOL  Vladimíra Mihála jsou podobné akce na podporu dětských pacientů velmi přínosné. „Tomáš a Vlaďka jsou tvářemi naší nadace, která má dnes celorepublikový dosah. Dlouhodobě, ochotně a nezištně nás podporují. Mají moc hezký vztah k našim nemocným dětem a toho si nesmírně vážíme,“ konstatoval přednosta.

Spolu s nimi dětskou kliniku navštívili také partneři nadace Rakovina věc veřejná a sdružení Šance, kteří se připojili s dalšími dárky.

Nadace Rakovina věc veřejná byla založena v Olomouci v roce 1997. "Nadace pomáhá financovat výzkum nových protinádorových léčiv a diagnostiku nádorových onemocnění v Laboratoři experimentální medicíny, která působí při Dětské klinice FN Olomouc. Vědecká činnost nadace probíhá v laboratoři experimentální medicíny. Činnost tohoto špičkového pracoviště podporují Akademie věd ČR a Univerzita Palackého v Olomouci," uvedl mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Společenské akce pro své partnery i širokou veřejnost pořádá nadace pravidelně  od roku 2001. Výtěžek z  benefičních projektů je věnován na nadační konto Rakovina věc veřejná - www.vecverejna.cz.

Občanské sdružení Šance sdružuje na bázi dobrovolnosti občany a právnické osoby, které se chtějí aktivně podílet na pomoci dětem s hematologickým a onkologickým onemocněním - www.sancecz.org.

Reklama

Výběr článků

Načítám