Hlavní obsah

Vladimír Mišík nadchl svoje brněnské příznivce

Novinky, Jiří Smutný

V rámci oslav deseti let obchodního centra Galerie Vaňkovka se v něm ve čtvrtek 23. července večer konal koncert ikony československého bigbítu Vladimíra Mišíka a jeho skupiny ETC.

Foto: Jiří Smutný

Vladimír Mišík a ETC v Brně

Článek

Akce se uskutečnila pod širým nebem a měla výbornou atmosféru. Dvě stovky židlí byly brzy obsazeny a podobný počet později příchozích stál. Mišík to okomentoval svovy: „To jste mě překvapili. Myslel jsem, že když je dnes v Brně Plant, že nikdo nepřijde.“ Možná hrálo roli to, že zatímco akce ve Vaňkovce byla pro diváky zadarmo, na někdejšího člena Led Zeppelin se muselo platit.

Koncert byl pro každého návštěvníka zážitek. Zejména pro ty, kteří Vladimíra Mišíka dlouho neviděli. Ten se sice vizuálně mírně změnil, ale ve svých osmašedesáti neztratil nic ze svého umění, bezprostřednosti, nadhledu a smyslu pro humor.

Příznivci Vladimíra Mišíka a ETC si vyslechli známé a oblíbené skladby jako Dvacet deka duše, Špejchar blues nebo Jednohubky, zazněla i instrumentálka Hudba pro nalezené harmonium. Jednoznačně největší ohlas ale měla čtyřicet sedm let stará skladba Vladimíra Mišíka a Jiřího Smetany Slunečný hrob. Pamětníci stále vnímají její mimořádné duchovní poselství a její síla je stále značná, byť od vítězství na druhém beatovém festivalu již uplynulo mnoho let.

Po hodině a čtvrt si nadšení diváci vynutili přídavek a pak se spokojeni rozjeli do svých domovů v Brně a přilehlých obcích.

Reklama

Výběr článků

Načítám