Hlavní obsah

Vládci starších žáků znovu předvedli remízový korfbalový boj. V Brně zakleli koše

Novinky, Jan Pařík

Druhý střet v sezoně, podruhé vyrovnané skóre. Zápas mezi vedoucími týmy nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků Kutnou Horou a Znojmem opět nabídl remízu. Středočeši tak jsou dosud jediný celek, který o body dokázal Modré Slony okrást.

Foto: Jan Pařík

Třetí kolo starších žáků okořenil vzájemný duel obou týmů brněnského Korfbal klubu (na snímku)

Článek

Ve druhém miniturnaji se pak dařilo Prostějovu, který zdolal brněnské áčko i béčko.

MINITURNAJ V KUTNÉ HOŘE

Vypjatý zápas skončil stejně jako letošní první vzájemný duel. V polovině října zápas mezi staršími žáky Znojma a Kutné Hory skončil 7:7, v neděli sice nabídl více košů, ale výsledek stejný – remízu 13:13. Ještě v poločase vedl první celek tabulky Znojmo o dva koše, domácí však zabrali a urvali alespoň jeden bod.

Kutnohorské Respo si ve druhém klání poradilo i poměrně hladce s Náchodem a z domácího miniturnaje si odvezlo stejně jako Znojmo tři body za jedno vítězství a remízu. Pořádný příděl si naopak z nedalekého města dovezl opět mladý a nezkušený tým Kolína. Ve dvou zápasech schytal 61 košů a stále čeká na první výhru.

Lenka Toufarová (trenérka, Znojmo): „Těším se konečně na domácí miniturnaj. K zápasu s Kutnou Horou se nechci příliš vyjadřovat. Řeknu jen to, že soupeř hrál opravdu tvrdě. Vím, že korfbal už zdaleka není bezkontaktní sport, ale tohle bylo na mě moc. Děcka vedu k tomu, že jde o sport a že úmyslně faulovat nemají.“

Jakub Šťastný (hráč, Kutná Hora): „V prvním zápase s týmem Znojma jsme si velmi dobře uvědomovali ofenzivní sílu našeho soupeře, a tudíž cílem bylo důslednou obranou eliminovat jejich střelu z dálky a být v předobraně, aby nám nestavěli asistenty. Myslím si, že remíza je pro oba týmy spravedlivá. Co se týče tvrdosti naší hry, tak situaci neshledávám nijak dramatickou.“

Kutná Hora SK Respo U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16 13:13

Kolín VKC U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16 13:37

Kutná Hora SK Respo U16 - SK Plhov Náchod U16 12:6

SK Plhov Náchod U16 - Kolín, VKC U16 24:2

MINITURNAJ V BRNĚ

Vyloupili Brno. Prostějovští korfbalisté na jihu Moravy vyzráli na domácí A tým i rezervu a z Brna si odvezli všechny čtyři body. V brněnské hale v Maloměřicích jakoby někdo zaklel oba koše. Ve všech třech zápasech padlo velmi málo košů a v zápase mezi domácím elitním výběrem a Prostějovem dokonce diváci viděli jen osm přesných tref.

V bratrovražedném souboji mezi oběma brněnskými družstvy se podle předpokladů radovalo áčko. V tabulce by se však svěřenci Petera Bušíka viděli o něco výš, hlavně tedy aspoň první tým.

Aneta Lešanská (trenérka, Prostějov): „V prvním utkání s brněnským béčkem jsme přizpůsobili sestavu soupeři. Nasadili jsme mladší hráče, kteří se jindy na palubovku tak často nedostanou. Zápas však zvládli velmi dobře, všem se docela dařilo. S brněnským áčkem logicky šlo o těžší duel, do kterého jsme nasadili nejsilnější sestavu. Zápas byl hodně o obraně. Neřekla bych, že nabídl málo šancí, spíš se neproměňovaly.“

Brno KK U16 B - Prostějov SK RG U16 3:12

Brno KK U16 A - Prostějov SK RG U16 3:5

Brno KK U16 B - Brno KK U16 A 6:8

Reklama

Výběr článků

Načítám