Hlavní obsah

Vítězové ankety Sportovec Ostravy 2017převzali ocenění

Novinky, Josef Zajíc

Na Magistrátu města Ostravy vyhlásil Vladimír Cigánek, náměstek primátora pro oblast školství, sportu a vzdělávání, společně s předsedou komise pro sport a volný čas Rady města Vladimírem Stuchlým výsledky ankety Sportovec Ostravy roku 2017 v šesti kategoriích.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 28.4.2018 Vyhlášení ankety Sportovec Ostravy roku 2017: Oštěpařka Nikol Tabačková. Cenu převzal v zastoupení dědeček Nikol Tabačkové.

Článek

„Ostrava oceňuje sportovce pravidelně. Letos se jednalo již o 11. ročník. Ostrava je město sportu. Ostrava sport podporuje a Ostrava sportem žije. V celoročním termínovém kalendáři je spoustu vrcholných soutěží na evropské i světové úrovni,” konstatoval Vladimír Cigánek.

Vyhlašovalo se v kategoriích: nejlepší sportovec, nejlepší kolektiv, nejlepší handicapovaný sportovec, talent roku, sportovní legenda a již druhým rokem byla vyhlášena kategorie společensky odpovědná firma.

Vítězové jednotlivých kategorií:

Nejlepší jednotlivec: atletka Nikol Tabačková, oštěpařka, členka CISO (Centrum individuálních sportů Ostrava). V roce 2017 získala zlatou medaili na mistrovství Evropy juniorů. Je členkou klubu Atletika Poruba a na podzim loňského roku přešla do tréninkové skupiny Jana Železného. Od roku 2017 studuje na FTVS v Praze.

Nejlepší kolektiv: tým stolního tenisu TTC Ostrava 2016. Mistr České republiky 2017, účastník Ligy mistrů v ročnících 2016/2017 a 2017/2018, kde postoupil z 3. místa ve skupině do čtvrtfinále Poháru ETTU (Pohár Evropské unie tenisu).

Nejlepší handicapovaný sportovec: atlet, diskař a koulař Vojtěch Konečný. Atletika ZTP, člen CISO. V roce 2017 obsadil na mistrovství světa handicapovaných sportovců v Londýně 9. místo a na mezinárodním mistrovství České republiky získal stříbrnou medaili za hod oštěpem a bronzovou medaili za vrh koulí.

Talent roku: Sára Karasová, sportovní střelkyně. Členka CISO. SSK Olymp Ostrava. Reprezentantka ČR ve sportovní střelbě. V roce 2017 se stala juniorskou mistryní Evropy v jednotlivcích i v družstvech a na mistrovství světa skončila v družstvech na páté příčce.

Společensky odpovědná firma: 3E PROJEKT, a. s.  Společnost patří k nejvýznamnějším partnerům Městského fotbalového klubu Vítkovice a finančně podpořila konání mládežnického klubového turnaje O pohár města Ostravy. Kromě toho podporuje fotbalisty Klimkovice a motocyklového závodníka Ondřeje Klymčiwa, který pravidelně startuje na Rally Dakar.

Sportovní legenda: Vladimír Vůjtek, hokejista, trenér, funkcionář. Hokejově vyrostl v týmu HC Vítkovice, kde jako centr útoku odehrál svoji kariéru s výjimkou vojenské služby, kterou absolvoval v Dukle Trenčín. Dvakrát dovedl Vítkovice a jednou Zlín do finále extraligy. Trénoval českou reprezentaci do 20 let. S týmem Slovenska získal v roce 2012 stříbrné medaile na mistrovství světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám