Hlavní obsah

Vítězem a králem sportovců okresu Ústí nad Orlicí za rok 2013 se stal Lukáš Novák

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Orlické sportovní sdružení okresu Ústí nad Orlicí, Produkční agentura ČOK-cz Praha, Město Ústí nad Orlicí a Orlický deník vyhlásily v pondělí 20. ledna v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí výsledky 45. ročníku ankety Nejúspěšnější sportovec okresu Ústí nad Orlicí za rok 2013.

Foto: Pavel Kupka

Nadstrážmistr Lukáš Novák, profesionální hasič SDH v Ústí nad Orlicí se potřetí stal vítězem ankety "Nejlepší sporotovec okresu".

Článek

Na základě vyhlášené ankety bylo za rok 2013 oceněno za své vynikající výsledky 49 sportovců v 5 kategoriích: žactvo, dorost a junioři, dospělí, veteráni a handicapovaní sportovci, dále kolektivy z vesnických TJ, mládeže a dospělých a zasloužilí trenéři, rozhodčí a cvičitelé.

Samostatnou kategorií tvořilo ocenění reprezentanta v cizím dresu, kterým se stal Ondřej Moravec, odchovanec KB Letohrad. Přání dalšího úspěchu mohlo být posláno jen dálkově, protože se již připravuje na Olympijské hry v Soči, kde je velkou medailovou nadějí v biatlonu.

Od minulého roku se vyhlašuje Síň slávy. Do té byl uveden Petr Bucháček - SKP Duha Lanškroun-oddíl cyklistiky, kde od roku 1978 působí jako trenér mládeže. Sám se účastnil Olympijských her v Montrealu a mistrovství světa v Belgii. 

Oceněni byli i handicapovaní sportovci - Miroslava Sedláčková, atletka TJ Jiskra Ústí n. O., získala dvakrát 3. místo v běhu na 400 a 800 m na MS nevidomých v Lyonu, a stolní tenista Lukáš Šauer z Domova pod hradem Žampach.

Nebylo zapomenuto ani na ty, kteří po skončení aktivní činnosti vychovávají další reprezentanty okresu, kraje, ale i ČR. Z širokého štábu zasloužilých trenérů, rozhodčích a cvičitelů byli oceněni Jiří Faltus a Mgr. Michael Málek z Letohradu, TR biatlonu, Radko Krejčí z V. Mýta, který v roce 2013 dovršil 30 let jako RO sportovní střelby, Milan Stránský z Jablonné n. O., TR kulturistiky, Miroslav Strnad ze Žamberka, mistr světa veteránské kategorie kanoistiky, Ing.Milan Šalda z Libchav, TR mládežnických družstev fotbalu v oddíle, Ivan Šifra z Lanškrouna, uznávaný horolezecký odborník i v zahraničí a Petra Šmídová z Ústí n. O., aktivní závodnice, která pracuje také jako vedoucí atletických družstev mládeže v TJ.

Dalším bodem programu bylo vyhlášení nejlepších aktivních sportovců, kteří všichni dosáhli v roce 2013 významných sportovních úspěchů na úrovni MČR i vyšší.

Mezi 10 zástupci žactva byl první Petr Dostál z V. Mýta, mistr ČR v disciplínách plavání, druhý Vojtěch Mlynář z Ústí n. O., mistr ČR v běhu na 800 m, třetí Michaela Mikysková z V. Mýta, vítězka na MČR na 100 m volný styl.

Z 8 zástupců dorostu a juniorů se první umístila Zdeňka Seidlová z V. Mýta, vítězka na MČR v běhu na 400 m a nominací na ME, druhý Jáchym Procházka z Ústí n. O., vítěz na MČR v běhu na 200 m a reprezentace v zahraničí, třetí Jakub Stejskal ze Žamberka za řadu 1. míst a reprezentaci ČR v juniorech.

Řada prvních a předních míst byla dosažena i 5 veterány. Nejúspěšnějším byl Jiří Strnad ze Žamberka - rychlostní kanoistika, mistr světa v maratónu, další Miroslav Krsek - atletika, duatlon Luková, třetí Miloslava Keprtová z Č. Třebové, běh do vrchu a silniční na ME i MS.

Mezi 5 dospělými zvítězil Lukáš Novák z Ústí n. O. za sérii 1. míst v soutěžích TFA, za ním Robert Krupička, atlet z Ústí n. O., a Monika Simonová, cyklistika Č. Třebová.

Reklama

Výběr článků

Načítám