Hlavní obsah

Vítězem 50. ročníku ankety o nejúspěšnějšího sportovce Orlickoústecka se již posedmé stal Robert Krupička

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 21. ledna Orlické sportovní sdružení okresu Ústí nad Orlicí, z. s., Produkční agentura Sport Action, Město Ústí nad Orlicí a Orlický deník vyhlásily na slavnostním večeru v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí výsledky ankety Nejúspěšnější sportovec okresu Ústí nad Orlicí za rok 2018.

Foto: Lukáš Prokeš

Robert Krupička, atlet TJ Jiskra Ústí nad Orlcí, absolutní vítěz ankety "Nejúspěšnější sportovec okresu Ústí nad orlicí za rok 2018".

Článek

Absolutním vítězem ankety se již posedmé stal Robert Krupička, atlet TJ Jiskra Ústí nad Orlicí. V roce 2018 získal 2. místo na MS v horském maratonu v jednotlivcích a 1. místo na MS v družstvech, 11. místo na MS ve skyrunningu ve Skotsku a 5. místo na MČR v běhu na lyžích na 50 km volně.

Úspěšnou činnost v hlavní kategorii měl i druhý Jan Bína, mistr světa juniorů v kombinaci jednotlivců, z oddílu kuželek TJ Lokomotiva Česká Třebová, a třetí Monika Simonová, která absolvovala 23 cyklo závodů, z toho 18krát skončila na pódiu - 10krát na 1. místě.

Četných úspěchů dosáhli i další čtyři jednotlivci: Jakub Štvrtecký z Letohradu, Daniel Suchánek z Vysokého Mýta, Adéla Stránská z České Třebové a Markéta Marková z SDH Dolní Čermná - požární sport.

Z jednotlivců v kategorii žáků na prvních třech místech skončily Sára Viktorie Serbousková z Českotřebovského běžeckého klubu Iscarex, Karolína Málková z SK Žamberk, rychlostní kanoistika a Eliška Krummerová z Tacl team Letohrad-bowling.

V jednotlivcích dorost a junioři 1. místo získal Lukáš Vašina z družstva volejbalu TJ Sokol Česká Třebová před Adamem Pánkem z Falcom Kickbox Vysoké Mýto a orientačním běžcem Tomášem Křivdou z K.O.B. Choceň.

V jednotlivcích veteránů byli bez pořadí oceněni Jana Matyášová (53 let), běžkyně (do vrchu, kros, silnice) společnosti Silvita Ústí nad Orlicí, Petr Novák (51 let) z SK Donocykl Vysoké Mýto - alpinismus a Jiří Strnad (72 let) z Klubu vodních sportů Žamberk. 

Z handicavaných sportovců si ocenění odnesl Jan Holub ze Sportovního oddílu UNO - plavání při ZŠ, MŠ a PŠ Ústí nad Orlicí.

Dále byly oceněny kolektivy, a to z vesnic TJ Sokol Libchavy - oddíl fotbalu, pět kolektivů mládeže bez pořadí a z řad dospělých kolektiv TJ Lokomotiva Česká Třebová - kuželky muži, TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - fotbal muži a SK Hokejbal Letohrad muži.

Ocenění repre v cizím dresu si odnesl Michal Krčmář účastník ZOH v Pyeongchangu z oddílu biatlonu Jablonec n. N. a Dominik Záleský, atlet působící v oddíle Dukla Praha.

Do "Síně slávy" byl uveden dlouholetý funkcionář TJ Jiskra Ústí nad Orlicí, rozhodčí atletiky a značkař KČT, stále aktivní osmdesátiletý Jaroslav Haněl a pětisedmdesátiletá Jarmila Hejtmanská z TJ Jiskra Králíky. Celý život byla cvičitelkou dětí, dorostenek a žen. V současné době vede oddíl seniorek v Králíkách, se kterými požádá různé sportovní akce.

Dále byli oceněni všichni, kteří se nemalou měrou na úspěšných výsledcích sportovců podílejí. Mezi nimi bylo vybráno 5 trenérů, cvičitelů a rozhodčích, a to Vladimír Chudý, trenér fotbalu A mužstva Jiskra Ústí nad Orlicí, Kamil Renčín, dlouholetý extraligový rozhodčí volejbalu z TJ Sokol Česká Třebová, Milan Stránský, cvičitel SPV z TJ Jablonné nad Orlicí, Vlastimil Vávra, trenér a místopředseda Klubu biatlonu Letohrad, a Jan Vencl, trenér nejen úspěšného Roberta Krupičky a rozhodčí atletiky TJ Jiskra Ústí nad Orlicí.

Jako "Sportovní hvězda" Deníkem vyhlášené ankety u čtenářů podruhé za sebou vyhrála dvanáctiletá Eliška Zemanová z Falkon Kickbox Vysoké Mýto.

Reklama

Výběr článků

Načítám