Hlavní obsah

Vinum et Cetera nabídne skvělá vína, hudbu, prohlídky kláštera i středověké písárny

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. června od 13 hodin ožije broumovský klášter oblíbenou akcí Vinum et Cetera. Veřejná ochutnávka vín nabídne hudební program, slosování vstupenek o ceny, volné prohlídky nových prostor kláštera nebo workshopy v klášterní středověké písárně.

Foto: Kateřina Ostradecká
Článek

Veřejná ochutnávka nejlepších českých a moravských vín z kolekce Salonu vín ČR Vinum et Cetera probíhá v areálu broumovského benediktinského kláštera každý rok, vždy první červnovou sobotu, a nabízí zajímavý doprovodný program.

Jeho součástí budou volné prohlídky revitalizovaných prostor kláštera a klášterní zahrady a také workshopy ve Skriptoriu - středověké klášterní písárně. Zájemci si tady budou moci vyzkoušet výrobu pohlednice, a to od 14 do 15 hodin nebo od 16 do 17 hodin, cena 60 Kč dospělí / 40 Kč dítě. Ochutnávku hudebně doprovodí cimbálová muzika CM Konopjan. Večer bude u klášterní kavárny Café Dientzenhofer následovat tradiční afterparty s jazzovým DJem Ondrou Kejzlarem.

Letošní novinkou bude kromě workshopů v písárně také slosování vstupenek o zajímavé „klášterní“ ceny: víkendové ubytování se snídaní pro dva v renovovaných mnišských celách klášterního Domu hostů, poukazy na koncerty ArtCafé, přednášky ScienceCafé, výrobu fotoknihy, víno z Benediktinských sklepů, občerstvení v kavárně, prázdninové workshopy ve Skriptoriu či rodinné poukazy na prohlídku kláštera. 

Ochutnávky se jako obvykle účastní také Marek Babisz, hlavní sommelier Salonu vín ČR. Ten mimo své expozice na zámku ve Valticích představuje veřejnosti vína externě pouze jednou v roce, a to právě v Broumově. Návštěvníci tak mohou vína nejen ochutnat, ale také se o nich dozvědět mnoho informací, včetně zajímavostí o pěstování a technologii zpracování.

Reklama

Výběr článků

Načítám