Hlavní obsah

Vinobraní v pražském Edenu představí nejlepší vinaře

Novinky, Ivana Kvasnicová

V pátek 23. a v sobotu 24. září se koná vinobraní před nákupním centrem Eden v Praze 10. V pátek od 14 do 20 hodin a v sobotu od 10 do 19 hodin se představí 12 nejlepších vinařů, mezi nimi bude vybrán král vín. Vinobraní bude doprovázet cimbálová kapela a moderovat Branko Černý.

Foto: NC EDEN
Článek

Již 2. ročník vinného trhu pod názvem Vinobraní se koná před NC Eden ve spolupráci s vinařským projektem Král vín České republiky. Dvanáct nejlepších vinařů zde představí svá vína, která si budou moci návštěvníci ochutnat i zakoupit.

K vínům jsou připraveny ochutnávky sýrů, uzenářských specialit a oliv. Připraven k prodeji bude také v této době tradičně prodávaný odrůdový burčák z vinařství Chateau Lednice, který bude mimo jiné prodávaný i z originálního patentovaného burčákomatu pod značkou Nalij si sám.

Každé vinařství zde bude mít k dispozici jeden stánek, ve kterém nabídne svá vína návštěvníkům k ochutnání, ke koupi a v případě zájmu větší množství i k objednání. Vína jsou zde připravena k degustaci, každý zákazník dostane katalog a ochutnávku sýrů k vínu v rámci vstupenky zdarma.

V rámci programu je připraveno folklórní vystoupení cimbálové kapely Strážničan, která zde bude účinkovat v sobotu po celý den. O přestávkách bude moderátor Branko Černý hovořit s jednotlivými vinaři o jejich víně, o pěstování. Připravena je i řada soutěží - např. o jízdu na motocyklu Harley-Davidson nebo věcné ceny - vína, knihy o vinařích a vínech, sýry, olivy, sommelierské potřeby...

Reklama

Výběr článků

Načítám