Hlavní obsah

Vídeň láká na Velikonoce, tahákem bude vaječná velepyramida

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouská metropole zve na tradiční trhy Altwiener Ostermarkt, trh uměleckých výrobků na náměstí Am Hof, velikonoční trh na zámku Schönbrunn či na velikonoční slavnost v Prátru. Pokud bude hezky, proběhnou svátky v lehkém, téměř valčíkovém rytmu, to Vídeň umí velmi dobře.

Foto: Johann Sauerstein
Článek

Akce proběhnou na několika místech, barevné, veselé a hravé. S jarním šarmem a působivou imperiální kulisou přináší velikonoční trh na zámku Schönbrunn zajímavou podívanou a zve k nakupování ručně dělaných šperků, malovaných vajec či dekorace.

Děti se zabaví výrobou marcipánových zajíčků nebo hledáním čokoládových vajec v dětském muzeu, zatímco si dospělí vychutnají jazz na velikonočním trhu. Trvá od 16. března do 1. dubna.

Tradiční velikonoční trh Altwiener Ostermarkt

Na starobylém náměstí bude největší hora vajec v Evropě postavená z téměř 40 000 kraslic. Připravena je také velikonoční dílna nejen pro děti a hudební program. Najdete tu polyesterovou, přes dva metry vysokou a metr a půl širokou malovanou kraslici. Trvá od 15. března do 1. dubna 2013.

Vídeňský postní trh Kalvarienbergmarkt má již více než 350 letou tradici. Mimo klasické velikonoční zboží zde prodávají jako hračku pro děti takzvané Bamkraxel. Jsou to malí mužíčci se zvonečky, kteří pomalu a cukavě klesají dolů po dlouhé kovové tyčce. 

Na děti zde čekají také další atrakce; kolotoče, houpačky, dětský vláček nebo projížďky na ponících. Otevřeno od 13. února do 1. dubna, Kalvarienberggasse.

Velmi navštěvovaný je rovněž trh uměleckých výrobků na náměstí Am Hof, největším a nejznámějším náměstí centra Vídně. Zahájen byl15. března, potrvá do 1. dubna.

Velikonoční slavnost v Prátru

Oblíbený zábavní park Prátr na kraji metropole je něco jako naše Matějská pouť, ovšem na vyšší úrovni, co se atrakcí týče - eura tu u pokladen mizí jak jarní sníh. Otevírá se 31. března od 14.00 hodin. Pestrá velikonoční show přináší: slavnostní průvod, živou hudbu, kouzelníka, loutkové divadlo, kreativní stanici pro velké i malé.

Reklama

Výběr článků

Načítám