Hlavní obsah

Víceúčelová sportovní hala byla slavnostně otevřena ve Lhotce u Ostravy

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 12. ledna byla v 15 hodin slavnostně otevřena Víceúčelová sportovní hala ve Lhotce u Ostravy. Úvodní slovo přednesl starosta Lhotky Josef Šrámek spolu s náměstky ostravského primátora Ing. Jiřím Hrabinou a Ing. Tomášem Petříkem.

Foto: Josef Zajíc

Víceúčelová sportovní hala ve Lhotce u Ostravy. 12.1.2013

Článek

Lhotka je městský obvod Statutárního města Ostravy. Písemná zmínka o obci je datována do roku 1464. Obvod se rozkládá vedle řeky Odry a těsně sousedí s dálnicí D1.

Stavba Víceúčelové sportovní haly byla zahájena loni v červenci podle projektu architekta Petra Lichnovského. Realizovalo ji Sdružení Hala Lhotka (OMLUX s. r. o a Femont Opava s. r. o) a dokončilo v prosinci.

Víceúčelovou sportovní halu financovalo Statutární město Ostrava ze svého rozpočtu. Náklady na stavbu byly 31 576 588 Kč s DPH.

Hlavní části haly je tělocvična o rozměrech 18 x 30 metrů s palubovou odpruženou podlahou. Jsou zde šatny a sociální zařízení pro 50 sportovců. Šatny jsou i v prvním poschodí, kde jsou i místnosti pro posezení diváků a prosklená část, odkud budou moci cvičení sledovat rodiče a utkání diváci. Na venkovním fotbalovém hřišti je součásti haly zastřešená tribunka pro 58 sedících diváků. Vedle haly je parkoviště s 32 stáními.

"V tělocvičně bude probíhat tělesná výchova zdejší školy. Postupně se daří zaplňovat další dopolední hodiny sportovními kluby z Ostravy a okolí. Nejbližší kulturní událostí v hale bude Papučový bál, který chystáme na konec února. V papučích proto, abychom si nezničili novou palubovku," konstatoval starosta Josef Šrámek. 

Od 17 hodin pak ve Víceúčelové sportovní hale proběhl Den otevřených dveří. Občané se tak mohli seznámit s tělocvičnou a dalšími prostorami haly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám