Hlavní obsah

Věž s originálním psím autogramem pozve letos poprvé vysoko nad Kadaň

Novinky, Václav Vlasák

V neděli 28. dubna se budou moci zájemci, letos poprvé a zdarma, rozhlédnout z ochozu kadaňské radniční věže po Kadani a jejím okolí.

Foto: Václav Vlasák

Radniční věž je jednou z dominant Kadaně.

Článek

První jarní výstup na ochoz bude umožněn od 10 do 16 hodin. Akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel 2013, pod záštitou Sdružení historických sídel Čech, v rámci akce Brány památek dokořán.

Gotická věž je jednou z dominant královského města. Je vysoká 53,7 metrů a její vznik se datuje před rok 1402. Na počátku 16. století ji upravil a dostavěl stavitel Petr Hündt. Ten jí dal současnou podobu. Také na věž umístil svůj originální autogram – sochu psa, díky které vznikla jedna z kadaňských legend. Při stoupání věží máte možnost zhlédnout několik expozic. Jedna z nich je umístěna i v ochozu věže.

Pravidelné prohlídky kadaňské dominanty, která se nachází na Mírovém náměstí, pak začnou v květnu a skončí v září 2013. Prohlídky s průvodcem se konají v pondělí až pátek vždy od10. 00, 11.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hodin. V sobotu a v neděli začíná výstup v 10 a 11 hodin. Vstupenky budou v prodeji v Informačním centru před začátkem prohlídky.

Ještě je třeba upozornit, že v případě nepříznivého počasí je výstup na ochoz radniční věže zrušen. Děti od 6 do 12 let věku se mohou výstupu zúčastnit pouze v doprovodu dospělé osoby. Děti mladší 6 let se prohlídky věže nemohou účastnit z bezpečnostních důvodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám