Hlavní obsah

Vernisáž výstavy Tajemství pravěké osady v Hlinsku odhalena? se blíží

Novinky, Romana Nitková

Reprezentativní výstava o jedné z nejvýznamnějších archeologických lokalit Přerovska bude zahájena slavnostní vernisáží již v úterý 15. listopadu v 17.00 hodin ve slavnostní Mervartově síni přerovského zámku.

Foto: Romana Čudková

Pozvánka na vernisáž výstavy Tajemství pravěké osady v Hlinsku odhalena?

Článek

Součástí vernisáže výstavy bude jedinečné muzikoterapeutické vystoupení Lubomíra Holzera, ve kterém se navrátí ke kořenům civilizace a zavede návštěvníky do doby velkých změn, které se dotkly tradiční zemědělské společnosti. Do doby, kdy se muži stávají dominantními ve společnosti a hlavní úlohu začínají přebírat šamani...  

PaedDr. Lubomír Holzer patří již více než dvacet roků mezi přední české muzikoterapeuty a od roku 1985 je rovněž profesionálním hudebníkem. S přesvědčením, že lidský hlas a zpěv, melodie a rytmus, etnické nástroje a bubny jsou našimi úžasnými pomocníky na cestě poznání sebe sama a Světa, vytváří intuitivní přímou hudbu, vznikající v přítomném okamžiku a na daném místě.  

Výstava, která poprvé reprezentativně představí veřejnosti lokalitu středoevropského významu s využitím rozsáhlého nálezového fondu, uloženého v depozitářích přerovského muzea, získaného během 26 výzkumných sezón Archeologického ústavu AV ČR v Brně, bude návštěvníkům přístupná ve velkém výstavním sále přerovského zámku do 12. března 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám