Hlavní obsah

Vernisáž výstavy Fotoklubu Plzeň navštívil ministr zemědělství

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pondělí se v kulturním prostoru bývalého plzeňského Depa dopravních podniků (DEPO 2015) konala vernisáž fotografií členů Fotoklubu Plzeň. Největší a nejdražší výstavu v dějinách klubu neplánovaně navštívil i ministr zemědělství Marián Jurečka.

Foto: Marek Velebný

návštěvníci

Článek

Fotoklub vystavuje v červnu své práce v prostorech kulturní fabriky, bývalého trolejbusového Depa (DEPO2015) v Plzni. V jeho dějinách se podle současného předsedy Libora Nesvadby jedná o největší a nejdražší projekt klubu.

Výstava obsahuje celkem 55 kliprámů s fotografiemi členů fotoklubu. Do každého kliprámu autoři umístili tři nebo čtyři fotografie. Výstava nemá jednotné téma, ale každý fotograf dostal za úkol ztvárnit jedno téma ze své tvorby. Největší prostor tedy dostalo portrétní zobrazení dívek a žen, Fashion, Glamour, Akt.

Vedle převahy ženské krásy si na výstavě během června můžou diváci prohlédnout také další tvorbu členů foto klubu jako fotografie zvířat ze zoo, dopravních prostředků, rostlin, letadel nebo potravin.

Velký zájem se svou portrétní tvorbou zaznamenala při vernisáži například fotografka Irena Motlíková, jejíž fotografie gotik dámy se psy měla velké hodnocení.

Hudební doprovod akce, zajistila kapela The Rockles, také ve spolupráci s fotografkou Irenou Motlíkovou.

Vernisáž, které se zúčastnili fotografové, jejich modelky a přátelé, neplánovaně navštívil i ministr zemědělství Marián Jurečka, který byl přítomen na akci, která vernisáži Fotoklubu Plzeň v prostorách baru DEPO 2015 předcházela. 

Reklama

Výběr článků

Načítám